Societat

gastronomia

Cent olis d’Oliva Verge Extra, exposició ‘premium’ a l’Alimentària

El saló Alimentaria&Hostelco presenta una exposició dels millors olis catalans i de l’Estat espanyol

Alimentaria&Hostelco té, en aquesta edició, una espectacular exposició de més de 100 olis d’oliva verge extra. A The Olive Oil Bar, un espai per la degustació autoguiada amb l’ajut de fitxes descriptives per descobrir alguns dels millors olis d’oliva verge extra, és on es concentra la innovació i les últimes tendències del segment dels olis d’oliva gurmet. Centenars de persones ja hi han passat aquest matí i han degustat, amb una mica de pa, aquests olis excepcionals. S’hi poden trobar totes les varietats, com les més conegudes Picual, la Cornicabra o la Arbequina, fins d’altres menys freqüents i poc conegudes com la Changlot Real, Royal o Arróniz.

Els olis que es poden veure en aquesta mostra, s’exposen com autèntiques joies ( a les botigues especialitzades es venen a preu d’or, com no podia ser d’una altra manera si ja al súper un oli d’oliva verge extra ratlla els onze euros o fins i tot més). Entre els millors olis exposats hi ha, per exemple, un Mas Tarrés DOP Siurana, d’Olis Solé, una família de Mont-roig del Camp dedicada a l’oli des del 1824. Es presenta en una ampolla de luxe de 500 ml (que té un preu que ronda els 30 euros el litre), un Molí Coloma-Maestro de Almazara, una edició limitada d’Olis Molí Coloma de Subirats o un Nos 300m, de Terra de Fruits del Priorat.

De Catalunya hi ha molts més olis en aquesta exposició, com l’ecològic Ed’O Olive Oil, del Parc Natural de la Serra de Montsant, que es presenta en una ampolla que més que d’un oli sembla d’un perfum (que ha estat distingida amb el premi a “El millor entre els millors” atorgat per l’organització Red Dot: Communication Designi). També de producció ecològica hi ha Forvm del Celler AVGVSTVS FORVM del Penedès i Jan i Roc Arbequina, del Grup Pons de Les Garrigues.

Els olis d’oliva verge extra de l’Estat han multiplicat la seva presencia internacional en els últims anys. Més de la meitat de la producció d’oli d’oliva de l’Estat s’exporta a 65 països del món. El 65% de les exportacions es dirigeixen a als països de la Unió Europea, mentre que les vendes en mercats clau com els Estats units, la Xina, Australia i Brasil creixen any rere any.

The Olive Oil Bar està segmentada en tres zones d’exposició, segons les característiques dels olis: la primera zona és la OOVE de Producció Convencional. Hi ha exposats només olis verge extra en envàs de vidre o en llauna. No s’admetran presentacions en plàstic ni altres qualitats inferiors d’oli.

En la segona zona, OOVE de Producció Ecológica hi exposen els productors que tenen el segell oficial d’Agricultura Ecològica de la Unió Europea i que presenten l’oli únicament en envàs de vidre o en llauna. Finalment hi ha una tercera zona, OOVE d’Especialitats, on hi participen tots aquells olis que continguin oli d’oliva, oli d’oliva verge, o oli d’oliva verge extra com a ingredient principal i que incorporin altres ingredients afegits com: herbes aromàtiques, plantes, espècies, fruites, etc. o alguna tècnica que modifiqui el seu perfil organolèptic com el fumat o aromatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.