Societat

Barcelona, col·lapsada durant vuit hores per la fuita d'un producte corrosiu al Port

Successos

Una fuita d'un producte químic corrosiu i inflamable en una de les cisternes aturades al moll de càrrega i descàrrega del Morrot, a les instal·lacions d'Adif, al costat del port de Barcelona, ha obligat a tallar la ronda Litoral en els dos sentits de la marxa entre el Morrot i Ciutat Vella des de les 10.15h del matí. A primera hora de la tarda s'ha pogut començar l'operació de transvasament del líquid que encara quedava a la cisterna accidentada, operació que s'ha acabat cap a dos quarts de set. Un cop enllestida aquesta operació, s'ha passat de la fase d'emergència a la d'alerta i s'ha pogut reobrir la Ronda Litoral. Tot i això, les tasques de neteja de la zona afectada duraran tota la nit. La crisi ha durat més de vuit hores i uns 60.000 vehicles han quedat atrapats en el col·lapse circulatori.

La regidora de Mobilitat i Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, ha explicat que la fuita de dimetilamina s'ha produït quan una grua traslladava el contenidor des d'un vagó de Renfe a la terminal d'Adif del Morrot fins a un camió de càrrega. Aleshores, "s'ha deixat anar una de les anelles" de manera que el contenidor carregat amb aquest líquid, no tòxic però sí inflamable i corrosiu, ha caigut a terra i s'hi ha provocat una fissura.

Transvasament d'emergència
Els serveis d'emergència han treballat per evitar que el líquid s'escampés i que es vaporitzés. Amb aquest objectiu han llençat escuma retardant sobre la dimetilamina, mentre una grua treballava per aixecar el contenidor i tapar definitivament l'esquerda que provocava la fuita. Un cop aconseguit això, la fuita s'ha donat per controlada, però encara calia procedir a buidar el contenidor accidentat per transvasar-ne el contingut, operació que s'ha donat per finalitzada a mitja tarda.

El Centre d'Emergències de Catalunya ha anunciat a les 12h que el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) activat a les 10.15 en fase d'alerta ha passat a la fase d'emergència per la fuita del producte químic, la dimetilamina, en una cisterna d'un comboi de mercaderies. Un cop controlada la situació, s'ha passat a la fase d'alerta.

L'incident ha provocat el col·lapse del trànsit perquè ha calgut tallar la ronda Litoral. Pel que fa als desviaments, en sentit entrada a Barcelona, el trànsit s'ha desviat per la sortida de la Zona Franca. En sentit sortida de Barcelona, hi ha hagut tres punts de tall de trànsit, a Ciutat Vella , a Sant Adrià de Besòs i al Nus de la Trinitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Barcelona desencalla el trasllat dels bombers i l’escola Entença de l’Eixample

Barcelona
urbanisme

Mataró posa en marxa la redacció del nou pla general per decidir el seu futur

Mataró

S’impulsa la creació dels Consells de Barri i els Consells Sectorials

vidreres
SOCIETAT

Els comerciants del carrer de les Ballesteries defensen el turisme

girona

Situen la UdG entre les 10 universitats espanyoles més transparents

girona
societat

El Síndic retreu “laxitud” en la supervisió del pres que va matar la cuinera de Mas d’Enric

El Catllar
societat

La planta de biometà instal·la un sistema per acabar amb les males olors

La Galera

El bus nocturn que enllaça Girona i la Costa Brava mantindrà les parades

girona
societat

Fre a noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i salons de manicura a Ciutat Vella

Barcelona