Salut

salut

L’Hospital de Mataró és el segon més ben valorat per parir

L’hospital de Mataró és el segon centre més ben valorat en quant al seguiment de i control de l’embaràs, part i puerperi. Així es després de les enquestes sobre atenció a l’embaràs, part i postpart que realitza el Departament de Salut entre tots els hospitals catalans. El grau de satisfacció de les dones que han tingut els seus fills en aquest centre és de 8,45 sobre 10, mig punt per sobre de la mitjana catalana, i només superat per l’Hospital del Mar, amb un 8,73.

Les famílies destaquen com a àrees qualificades d’excel·lent el tracte dels metges, les infermeres i les llevadores, les instal·lacions del centre, l’ajuda amb el dolor durant el part i el postpart i el seguiment del nadó durant l’estada a l’Hospital. El 86,7% de les persones enquestades el tornarien a escollir a l’hora de tenir al seu nadó, metre que el percentatge de fidelitat mitjà de tota Catalunya és del 78%.

Montse Pujol, cap d’infermeria de l’àrea maternoinfantil de l’Hospital de Mataró, satisfeta dels resultats valora tot l’equip de professionals que ha fet un treball excel·lent i això queda reflectit en l’opinió de les famílies. A més, afegeix que l’objectiu és oferir un acompanyament i una assistència a l’embaràs, part i naixement “segura, de qualitat, humanitzada i respectuosa tant amb la fisiologia del procés, com amb les decisions i preferències de cada família”. Per això destaca la relació de confiança amb la dons perquè se senti “escoltada, informada i partícip en tot moment”.

Desmedicalitzar el part

Durant el 2023 es va atendre a l’Hospital de Mataró uns 900 parts, amb un índex d’instrumentalització (és a dir, l’ús d’instruments com vàcum, fòrceps o espàtules) del 15%, un percentatge força baix. Quant a les cesàries, se’n van practicar en el 23% dels parts, una xifra alineada a la mitjana catalana.

A més, tant en els parts vaginals com en les cesàries, s’ofereix la presència d’un acompanyant en tot moment i el contacte precoç “pell amb pell”, mitjançant el qual la mare acull en braços el nadó tot just després de néixer. De fet, el Ministeri de Sanitat ja va guardonar el protocol “d’atenció immediata al nounat sa” de l’Hospital de Mataró el 2014.

Les dades són estretes de l’enquesta de satisfacció que el CatSalut realitza periòdicament als usuaris dels serveis públics de salut (PLAENSA). En aquest cas, es va preguntar a més de 4.000 persones que van tenir un fill o filla durant el 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.