Societat

gastronomia

L’alta gastronomia no només es menja

Montagud Editores publica els llibres de la Sartoria Panatieri i de l’escola de pastisseria L’Atelier

L’editorial de llibres gastronòmics organitza una ‘Nit Màgica’ a Màlaga, la primera que fa fora de Barcelona dins el marc 'Montagud Experience'

Montagud Editores, una editorial de Barcelona especialitzada en llibres d’alta gastronomia, va publicar per Sant Jordi un volum sobre la Sartoria Panatieri, on els xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre expliquen com fan les pizzes de la considerada segona millor pizzeria d’Europa (un títol aconseguit aquesta mateixa setmana atorgat per la prestigiosa 50 Top Pizza en la seva edició d’Europa).L’editorial barcelonina també ha publicat recentment Cuina Catalana, del xef Borja Sierra (de la Granja Elena) i el periodista Òscar Gómez i L’Atelier. Eric Ortuño, la esencia de la pastelería on es dona veu al xef pastisser català fundador de L’Atelier, que és, també, una escola de pastisseria, i que, entre d’altres premis, el 2023 va ser distingit amb el premi a la Millor Mona de Pasqua de Xocolata .

A la seva seu del carrer Enric Granados, a la part del darrera de la llibreria Milhojas, Montagud Editores (ME) hi té una cuina i un petit menjador (hi caben molt poques persones) on celebren experiències gastronòmiques, sovint amb els xefs dels seus llibres, altres vegades fent sessions temàtiques, entre les quals les anomenades Nits Màgiques, on un o diversos cuiners presenten els seus plats al voltant d’una temàtica. Una de les darreres sessions va ser la que va estar dedicada a les Verdures de Tudela.

Jornades a Màlaga

Aquesta setmana i per primera vegada Montagud Editores ha organitzat unes jornades per parlar de gastronomia fora de Barcelona, en concret, a Màlaga. Durant 16 hores alguns dels millors xefs malaguenys i altres experts culinaris han participat en ponències, experiències gastronòmiques i en diverses gravacions de videopodcasts, amb entrevistes de caire més personal a alguns xefs malaguenys, una tendència a l’alça.

L’escenari escollit ha estat el restaurant José Carlos García (d’una estrella Michelin), que està situat al port de Màlaga. Entre d’altres ponents –les jornades les va inaugurar Javi Antoja, responsable dels projectes de Montagud Editores– hi han participat Paco Morales (del Noor, de tres estrelles Michelin), Marcos Granda (del Skina , de dues estrelles Michelin) i Benito Gómez (que també té dues estrelles Michelin) entre d’altres.

Les jornades van acabar amb un menú degustació, una Nit Màgica, com les que fan a Barcelona. Van cuinar “a quatre mans” els xefs dels restaurants José Carlos García i Skina i els plats es van maridar am vins de les bodegues Agustí Torelló Mata, de Sant Sadurní d’Anoia, Viñedos Verticales, de Màlaga, i Familia Torres, de Vilafranca del Penedès.

Montagud Editores, una de les editorials històriques de Barcelona, fundada el 1906, ha estat reconeguda amb els Premios Nacionales de Gastronomía i el Gourmand World Cookbook Awards. Ha editat llibres dels xefs més importants : Joan, Josep i Jordi Roca, Eneko Atxa, Quique Dacosta, Ángel León, Toño Pérez, Pierre Gagnaire i Michel Bras, Paco Roncero, Ramón Freixa, Paco Pérez, Andoni Luis Aduriz, Francis Paniego, Ricard Camarena, Diego Guerrero i Paco Morales.