Societat

GIRONA

Tribut a Jordi Soler, l’Hèlios amb la projecció dels curts que va protagonitzar

Es podran veure al Claustre de l’Institut Vell el dijous 4 de juliol al vespre emmarcada en la programació de l’Arxiu a la fresca

El periodista Jordi Grau descriu Jordi Soler (1938-2022) de la següent manera: “Com que l’Hèlios era un geni servia per a tot. I en tot era bo. Per això la dificultat de poder definir-lo només d’una manera. Era un periodista? No, en el sentit de sortir al carrer a buscar una notícia. Però escrivia molt bé i era un excel·lent entrevistador i cronista. Era un ninotaire? Indubtablement feia ninots i no es pot dir que no ho sigui algú que ha publicat diàriament una tira al diari durant trenta anys. Però és que a més va publicar a La Coma, Presència, La Xinxeta, El Papus, Butifarra i allà on se li demanés. I va ser un dels ninotaires que van fer d’Els Borbons en Pilotes i Les Pilotes dels Borbons un èxit editorial relatant la vida sexual i econòmica dels Borbons”.

L’Hèlios, “que era un geni”, també va connectar amb el món del cinema.I en aquesta faceta com a actor, Jordi Soler va protagonitzar És ben difícil matar el petit monstre que tots portem a dintre (1969) dirigida per Jordi Lladó i Roc. És un dels quatre curtmetratges que es projectaran el dijous 4 de juliol a les 20h al Claustre de l’Institut Vell com a homenatge al periodista orquestra, mort el febrer del 2022. La projecció dels curtmetratges i el tribut a Jordi Soler s’emmarca en la programació “ Arxiu a la fresca ” que organitza l’ Arxiu Municipal de Girona . La vetllada es completarà amb la projecció de Roc d’Antoni Varés (1958), Els esdeveniments de Joan Boladeras (1967) i Finalitzà de Joan Boladeras (1971)

Molts anys després, Jordi Soler apareixeria breument a la pel·lícula Una nit a Casablanca, d’Antoni Martí, amb guió d’Àngel Quintana, on feia bàsicament d’ell mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia