La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació
La Universitat de Girona i la Fundació SERGI han creat una escola d’estiu per debatre i reflexionar sobre el racisme en el món de l’educació a Catalunya, segons recull l’Acn. Es tracta de la primera edició d’aquestes jornades formatives i es faran entre el 2 i el 5 de juliol. Al llarg d’aquests dies es faran una quinzena de taules rodones que posaran el focus del racisme en l’educació.
Al llarg d’aquesta escola d’estiu es tractaran iniciatives d’èxit i es convidaran a testimonis perquè expliquin les seves experiències. L’Escola d’Estiu d’Antiracisme agafa el relleu de les Escoles d’Estiu sobre la Interculturalitat que va organitzar la Fundació SERGI entre el 1990 i el 2010. Aquestes trobades van ser pioneres a l’Estat fins convertir-se en un referent.
El 1990 la Fundació SERGI arrencava a Girona unes jornades de formació pioneres a l’Estat sobre interculturalitat pensades per treballar l’acollida i integració de la població nouvinguda. Vint anys després, aquestes jornades formatives s’havien convertit en tot un referent. Malgrat tot, van deixar de fer-se.
Ara, pràcticament catorze anys després, la fundació ha volgut reprendre el fil de la mà de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona. Per aquest motiu han organitzat la primera edició de l’Escola d’Estiu d’Antiracisme que es farà entre el 2 i el 5 de juliol al saló de descans del Teatre Municipal de Girona.
En aquestes jornades s’aprofitarà per debatre i reflexionar sobre el racisme en la societat actual i com abordar-lo. Per aquesta primera edició, els organitzadors han decidit posar el focus en l’educació per treballar com combatre aquesta desigualtat en els diferents espais educatius, ja sigui en centres formatius reglats o espais de lleure.