Societat

L’Ajuntament instal·larà diversos iglús per alimentar i protegir els gats del municipi

Després d’una reunió amb les entitats i persones responsables d’alimentar les colònies de gats del terme municipal de Vidreres, l’Ajuntament durà a terme, a partir del juliol, diverses actuacions encaminades a la millora de la gestió de les 31 colònies que reuneixen un total d’uns 500 gats. Així, s’implementarà diferents iglús repartits per tot el municipi per a poder alimentar els gats en condicions adequades.

Per a la instal·lació dels refugis es faran servir els contenidors tipus iglús de recollida selectiva de residus que a partir del mes de juliol es retiraran del barri d’Aiguaviva parc, coincidint amb la posada en marxa de les noves àrees de recollida. Aquests contenidors seran deguda adaptats i condicionats per al nou ús destinat a refugis dels gats.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que “des de l’Ajuntament seguim millorant la gestió de les colònies felines amb l’estreta col·laboració de les entitats i persones que alimenten els gats, creant punts fixes condicionats i degudament senyalitzats i aprovant i aplicant els reglaments adaptats a la normativa vigent”.

Camps, ha destacat també que en els darrers dos anys, s’ha notat un canvi molt significatiu respecte a les colònies de gats, amb un augment de les esterilització i la major implicació per part dels vidrerencs i vidrerenques. En aquest sentit ha recordat que l’Ajuntament de Vidreres va signar l’any 2023 un conveni amb la Fundació Fauna que ha permès un seguit d’actuacions per donar resposta a la creixent consciència i preocupació per la gestió responsable de les colònies de gats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia