El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi
Més de la meitat dels espanyols (56 %) selecciona els productes de la seva alimentació per ser respectuosos amb el planeta, encara que 3 de cada 10 persones han reconegut que és difícil assolir aquest repte de sostenibilitat, segons les dades publicades a l’informe Observatori Nestlé d’Hàbits Nutricionals i Estil de Vida de les Famílies.
“Cada vegada som més conscients que de la manera com mengem avui dependrà com ens alimentem demà. De fet, el 21 % dels espanyols ja es considera flexitarià”, ha explicat, en comunicat emès aquest dimecres, la responsable de Nutrició de Nestlé Espanya, Laura González.
El 25 % que incloïa carn en algun dels seus menjars “molt sovint” ja l’ha eliminat de la seva dieta, en relació amb aquest aliment, a més de la procedència, el 30 % es preocupa també pel benestar animal dels caps de bestiar i, en el cas d’altres productes com els ous, fins al 44 % dels enquestats es fixa en el codi imprès a la closca abans de comprar-los.
Davant d’aquestes dades, la multinacional alimentària ha llançat l’eina ‘Veggie Plato’, amb la qual volen facilitar l’elecció dels consumidors en una alimentació més variada que inclogui més vegetals i que sigui més respectuosa amb el planeta.
González ha volgut deixar clar que cal tenir en compte “la importància d’acudir a un nutricionista per assegurar que la nostra alimentació cobreix realment totes les necessitats nutricionals de cada persona”.
Veggie Plato, han reconegut des de la companyia, és una evolució de Nutriplato, inspirada en el Plat de Harvard i creat per un equip multidisciplinar juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu, per fomentar la dieta mediterrània entre els nens entre 3 i 12 anys.
En aquesta ocasió, aquesta nova iniciativa s’adreça al públic adult i està disponible a la seva pàgina web, on es mostra un plat dividit en tres parts diferenciades per colors: 50 % ha d’estar ocupat per verdures i hortalisses, el 25 % de llegums, nous o llavors, i al restant, els cereals integrals i tubercles.
“Si amb ella, per exemple, aconseguim que tres sopars a la setmana siguin més vegetals, ja estarem fent un gran pas”, assegura la responsable de Nutrició de Nestlé .
A més, inclou una guia amb les quantitats i racions recomanades de cada grup d’aliments i una sèrie de consells sobre complementar l’alimentació amb una hidratació adequada o l’ús d’oli d’oliva i el consum de fruites.