societat
El Consell Comarcal de la Selva valora positivament el primer any de mandat
L’equip de govern del Consell Comarcal de la Selva, format per Junts i Esquerra Republicana de Catalunya, valora positivament el primer any de mandat al capdavant de l’ens. Així ho han manifestat el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals (Junts), i el vicepresident tercer, Albert Sanz (ERC), en el marc d’una roda de premsa per valorar el primer any de govern. En aquest sentit, Pujals ha parlat de la bona relació entre les dues formacions polítiques des del primer moment tenint molt clara l’estratègia i les línies de treball que cal complir i en què ajuntaments i els ciutadans en són la principal prioritat. Per això, ha instat tots els membres de l’equip de govern a continuar treballant com ho han fet durant aquest primer any per tal de continuar acomplint els objectius proposats en el pla de mandat 2023/2027.
En paral·lel, també ha fet una dura crítica al Govern de la Generalitat pel mal finançament que tenen els consells comarcals. Segons ha assegurat, els consells comarcals són els ens prestadors de serveis als ajuntaments i són, de totes, els que malauradament tenen un pitjor finançament per part del govern català. Per això, Pujals ha instat el govern català a replantejar la situació del finançament dels ens comarcals.
En paral·lel, també ha recordat el pressupost de 56 milions d’euros per a l’exercici 2024 i la gran quantitat de serveis que es brinden als municipis. En aquest sentit, Pujals ha assenyalat que “es tracta d’una xifra molt important, que és el reflex de la bona feina que hem fet els darrers anys”.
Pel que fa la valoració per departaments, durant l’acte s’ha destacat la feina feta en el departament d’Atenció a les Persones, on s’atenen més de 7000 casos cada any al territori. A més, també s’ha volgut posar èmfasi a la creació de diferents comissions de treball en matèria d’infància, gènere, pobresa energètica i habitatge, així com la creació d’una nova línia d’ajuts al transport adaptat per A aquelles persones amb discapacitat.
En relació amb l’habitatge, des de l’ens selvatà s’han tramitat més de 1.100 expedients en ajuts de lloguer per a les famílies més necessitades, 31 ajuts d’especial urgència i 35 meses d’emergència. També s’han fet un total de 119 inscripcions al registre d’habitatges de protecció oficial, fet que suposa un fort increment vers altres anys, entre altres.
Durant l’acte també s’ha posat de relleu la gran tasca que es duu a terme des del departament de Promoció del Territori tant des de la unitat d’Ocupació com des de la unitat de Territori i Turisme. D’ocupació destaquen els tres programes que s’han posat en marxa adreçats als joves de la comarca, així com els dos programes de contractació i acompanyament dirigits a persones majors de 30 anys i, el servei integral d’ocupació que ofereix orientació laboral entre empreses i treballadors de la comarca i també disposa d’una borsa de treball en línia. Actualment hi ha més de 9.000 persones inscrites que han optat a més de 1.000 llocs de treball que han ofert les empreses. Des de la borsa s’han aportat més de 5.300 candidats als processos de selecció.
En matèria de sostenibilitat, per la seva banda, s’ha redactat la memòria per a la redacció del pla d’implementació de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible del Consell Comarcal de la Selva i l’alineació dels objectius de desenvolupament sostenible amb el Pla d’acció comarcal i amb el pressupost 2025.