societat
Presenten el “Pa de Mar” creat en motiu de la Copa Amèrica
El Gremi de Flequers de Barcelona se suma a la Regata Cultural amb un pa fet exclusivament amb aigua de mar, farina i massa mare, que té forma de nus mariner i que ha creat el forner Andreu Bertran
El Gremi de Flequers de Barcelona ha presentat avui el Pa de Mar, dissenyat amb motiu de la celebració a la ciutat de la 37a edició de la Copa Amèrica El pa, fet exclusivament amb aigua de mar, farina i massa mare, queda integrat dins de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada d’aquest gran esdeveniment esportiu a la ciutat.
El nou Pa de Mar, que s’ha presentat a l’Espai Boqueria, té forma de nus mariner i és una creació d’Andreu Bertran, forner agremiat al Gremi de Flequers de Barcelona, que ha estat experimentant per aconseguir el sabor i la forma desitjada del pa.
La proposta compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi anima tots els forners a sumar-se a la iniciativa elaborant el seu propi Pa de Mar i, fins i tot, decorant aparadors i vitrines amb motius mariners. El Gremi de Flequers de Barcelona distribuirà pòsters amb la imatge del pa a totes les fleques agremiades i ha editat un vídeo on es pot veure pas a pas com elaborar el nou Pa de Mar.
La regidora Raquel Gil ha lloat la proposta del Pa de Mar com una “metàfora perfecta de Barcelona i el seu comerç de proximitat, que combina tradició i modernitat i que abraça el patrimoni marítim i l’integra amb creativitat i mirada de futur”. “La Copa Amèrica ha de ser una oportunitat per obrir la ciutat al mar i perquè la gent que ens veurà i que seguirà l’esdeveniment pugui conèixer la nostra cultura, el nostre comerç i la nostra capacitat d’innovar, de ser resilients i de mirar al futur sense perdre de vista les arrels”, ha remarcat la regidora.