Sis equipaments més de Terrassa tindran plaques fotovoltaiques
L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquest estiu cinc projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum col·lectiu amb compensació d’excedents a equipaments municipals. Una d’elles està ubicada a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa, mentre que la resta s’han començar a instal·lar als poliesportius municipals de La Maurina, Can Parellada i Sant Llorenç, i a l’Edifici Pantà 20. Durant el tercer trimestre de l’any es preveu que també comencin els treballs per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Complex de la Zona Olímpica.
Les obres a l’arxiu han estat adjudicades a l’empresa Solit Energia SL per un import de 99.140,49 euros, i la durada estimada de l’execució és de tres mesos
A excepció del projecte de l’edifici Pantà 20, les obres estan subvencionades per la Diputació de Barcelona, dins del Programa Sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima, amb una aportació del 90% provinent de la Diputació de Barcelona i amb el 10% d’aportació municipal.
En total, s’hi instal·laran gairebé 2.000 plaques fotovoltaiques d’autoconsum que generaran energia elèctrica a partir d’energia solar fotovoltaica de 724 kW de potència nominal. Es preveu que es produeixi un estalvi de 535 tones d’emissions anuals de CO2.
Pel que fa a les instal·lacions fotovoltaiques municipals, l’Ajuntament disposa de més de 1.500 mòduls per a l’autoconsum en 22 edificis, amb una potència total de 713 kWp. Això suposa una reducció anual d’emissions de CO2 anuals de 466,87 tones. Aquesta energia generada és compartida entre 35 edificis municipals.
Segons l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, actualment Terrassa ocupa el tercer lloc en el rànquing de municipis amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, amb un total de 1.534, només per darrere de Sant Cugat del Vallès i Barcelona.