Urbanisme
La Paeria completa la renaturalització de l’entorn de la Seu Vella
L’Ajuntament de Lleida ha finalitzat les obres de millora ambiental i paisatgística del Turó de la Seu Vella, una renaturalització que ha servit per crear un refugi climàtic inclòs dins el projecte URBAN-NATLleida, finançat amb fons NextGenerationEU, que forma part de l’estratègia d’augmentar els espais verds en l’àmbit urbà per mitigar el canvi climàtic i promoure la biodiversitat. L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Agrotècnica del Segrià, amb un pressupost de 216.000 euros.
En concret, s’han arranjat el passeig des de la porta del Lleó fins a una nova bassa naturalitzada, a la zona del Parc de Santa Cecília que queda sobre els carrers Monterrey i de l’Orfeó Lleidatà, així com el camí que passa per sota del baluard de la Llengua de Serp. En aquests punts, s’han estabilitzat talussos i s’ha millorat la vegetació, amb la incorporació de 178 nous arbres i més de 2.000 plantes.
L’alcaldessa accidental, Begoña Iglesias, ha assegurat que l’obra és un pas cap a l’objectiu d’aconseguir “una Lleida més verda i més preparada per fer front al canvi climàtic”.
També ha destacat que des de la Regidoria de Sostenibilitat s’està comptant el nombre d’usuaris d’aquestes noves zones i l’increment de persones ja s’ha constatat.
La renaturalització de la Seu Vella també ha permès incorporar mobiliari urbà, amb sis bancs a la zona de la bassa naturalitzada, dos hotels d’insectes, quinze cartells informatius així com de nova xarxa de rec.
L’alumnat de l’escola La Seu Vella, veïnat del Centre Històric i entitats com Arrels i la Fundació Jericó van plantar 280 plantes aromàtiques a la Llengua de Serp al febrer.