Medi ambient

medi ambient

El veler encallat a Sant Pol no es començarà a treure fins demà

Després de 14 dies embarrancat a la costa de Sant Pol de Mar, demà es començaran els treballs per a la retirada del veler encallat entre les platges de la Murtra i de Roques Blanques, segons ha informat l’Ajuntament de la població. Des que l’embarcació va naufragar el 12 d’agost, l’Ajuntament ha estat realitzant diligències tant amb l’asseguradora del propietari del veler –de nacionalitat suïssa– com amb les diferents autoritats amb competència marítima per reclamar la seva retirada. En les converses, s’hi han involucrat representants de la Capitania Marítima, la Guàrdia Civil del Mar, Salvament Marítim i la Policia del Mar del cos dels Mossos d’Esquadra. El consistori ha reiterat la manca de mitjans per part de l’Ajuntament per dur-ho a terme, i ha posat en relleu també el perill mediambiental que suposa l’embarrancament del veler tant per als usuaris de la platja com per al medi natural. De fet, hi va haver vessament de gasoil. Per això, insisteixen fonts de l’Ajuntament, s’ha sol·licitat de manera reiterada la col·laboració de les administracions supramunicipals per poder remolcar les restes de l’embarcació i evitar la presència de nous fragments de fibra de vidre i de líquids contaminants al mar. Finalment, aquests treballs es preveu que es portin a terme durant el dia de demà.

Els ocupants eren dues persones que van perdre el control i no van poder evitar el xoc. Totes dues van sortir il·leses del vaixell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia