Societat

SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

La capital de la Conca de Barberà i la Patum de Berga son dues de les finalistes dels Premis Historia National Geographic. Montblanc està nominada dins la categoria de Millor Conservació de Casc Històric Emmurallat i la Patum en la de Patrimoni Cultural. Els premis +Història els patrocina la revista Historia National Geogaphic i seran els lectors els que triaran el guanyador de cada candidatura. N’hi ha sis i trenta participants en total. Com a referències catalanes també hi ha l’exposició del Caixaforum de Barcelona –compartida amb Sevilla i Madrid– la mostra Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences i l’experiència immersiva que es va poder veure a la capital catalana sobre Tutankhamon, totes dues en la categoria de millor exposició.

En el cas de Montblanc, competeix amb Albarracín (Terol); Alcúdia (Mallorca), Laguardia (Àlaba) i Morella (Castelló). Al llarg dels darrers anys Montblanc ha estat finalista de diversos premis d’aquest tipus. A nivell català ho va ser a monument favorit tant per part de la revista Descobrir com a TV3. Aquest és el segon cop que es tracta d’una final d’abast estatal, ja que el 2019 fou finalista a capital del turisme rural de la plataforma Escapada Rural.

Pel què fa a la Patum, s’enfronta a la Festa dels Indians de Santa Cruz de La Palma; al CIgarróns del Entroido de Verín, a Orense; del Misteri d’Elx, a Alacant i del Corùs Christi de Poteareas, a Pontevedra. Els premis +Història és la primera vegada que s’organitzen i el període de votació estarà obert fins al 10 d’octubre. L’objectiu, segons la revista és que els seus lectors reconeguin la tasca d’aquelles entitats “que estimen i difonen la Història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia