Infraestructures i serveis

SERVEIS

Campanya a Igualada per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Igualada ha posat en marxa una campanya de conscienciació com a primer pas per incrementar la recollida selectiva a la ciutat alhora que avança cap al nou paradigma, promogut des d’Europa, que potencia no sols el reciclatge sinó també l’economia circular i el reaprofitament de matèries, segons informen des de l’Ajuntament.

La campanya va ser presentada ahir pel regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament, Jordi Marcè i per la regidora de Civisme, Patrícia Illa. Amb el lema Igualada Responsable l’actuació té l’objectiu de poder encabir-hi totes aquelles idees que rere el prefix “re” s’encabeixen en aquesta voluntat de fer una ciutat compromesa amb el reciclatge i que reutilitza, redissenya, repara...“Volem fer un pas més i que la campanya sigui un motor del canvi que proposa Europa en la conscienciació i en les actituds individuals”, va explicar la regidora. Marcè va voler posar de manifest que “el marc europeu cada vegada exigirà unes xifres més elevades de recollida selectiva i de reciclatge”. “Tenim els mitjans per aconseguir-ho, la tecnologia que aposta cap a una recollida amb la identificació del ciutadà i que permetrà una taxa justa que no encarirà el cost de la recollida a les persones que fan els deures dia a dia, un nou contracte d’escombraries que contemplarà aquest nou escenari”, va enumerar.

En aquest sentit, des del consistori es va recordar que actualment a Igualada la recollida selectiva “ha augmentat arribant al 45%, una xifra 10 punts per sobre de la mitjana de ciutats similars a la nostra del voltant de 40.000 habitants”. La campanya no se centrarà només en la recollida de deixalles sinó en tots els serveis que es posen a l’abast del ciutadà per tal que pugui separar les fraccions amb la implementació de la recollida tèxtil, que a Igualada ja s’està fent abans que sigui obligatori per llei; el servei de deixalleria, de recollida de la poda i de recollida de voluminosos; les agents cíviques, que realitzen campanyes informatives tant als comerços com als ciutadans; el banc articles reutilitzables, el banc de queviures i serveis com el reparatruck, didaltruck de la diputació de Barcelona que fomenten la reutilització de productes i tèxtils. En la mateixa línia Illa va puntualitzar que a nivell europeu s’ha rebut una primera subvenció dels fons Next Generation per començar a implementar contenidors tancats a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan