Infraestructures i serveis

Sant Jaume de Llierca

Els veïns tornaran a tenir servei de caixer automàtic després de quatre anys

Els veïns de Sant Jaume de Llierca no s’hauran de desplaçar a Olot, Besalú o Banyoles per utilitzar els serveis d’un caixer automàtic quatre anys després de desaparèixer el que hi havia al poble, del Banc de Santander. Cal recordar que aquest municipi, juntament amb el veí de Tortellà, va ser dels primers a les comarques gironines a perdre aquest servei. Dos anys més tard i després de mesos d’estira-i-arronses, l’Ajuntament de Llanars va haver d’habilitar un local on hi ha les instal·lacions de biomassa –50.000 euros– i pagar a CaixaBank 1.000 euros anuals per al servei de caixer automàtic.

En tots els casos, es tracta de pobles petits que tenen una població molt envellida, que té el costum de ser atesa per personal humà i que necessita que un familiar o veí la traslladi fins al caixer més pròxim –en el cas de Llanars, el de Camprodon– o bé agar el transport públic.

Ara, Sant Jaume tindrà accés al nou servei de Banca Mòbil de Catalunya, una iniciativa impulsada per la Generalitat amb la col·laboració de CaixaBank i Caixa Enginyers. El servei començarà a operar el 26 de setembre, quan un vehicle de CaixaBank s’instal·larà a la plaça del Centre Cívic (de 10.45 a 12 h). Posteriorment, el 14 d’octubre, Caixa Enginyers oferirà el mateix servei (de 10.15 a 11.25 h), i de CaixaBank tornarà el 24 d’octubre, en el mateix horari. Aquestes jornades es repetiran de manera periòdica per garantir que els ciutadans puguin accedir a serveis bancaris bàsics sense haver de desplaçar-se a altres localitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia