66 entitats han evitat malbaratar 130.000 àpats amb el projecte Recooperem del Vallès
El nou curs escolar al Vallès Occidental comptarà amb l’adhesió de 59 escoles al projectes Recooperem-Cuina per compartir que impulsa el Consell Comarcal per evitar el malbaratament alimentari, que des del 2015 fins el 2024, s’han recuperat més de 129.851 àpats, evitant generar més de 49.259 quilos de residus. A la iniciativa també s’hi han sumat sis empreses de la comarca i l’Hospital Universitari MútuaTerrassa que gestionen menjadors col·lectius.
La implicació de 18 entitats socials, 12 ajuntaments de la comarca i 22 empreses de restauració que treballen als diferents centres d’aprofitament també ha fet possible l’èxit de Recooperem. La iniciativa compta, a més, amb una xarxa de distribució i el suport d’un vehicle elèctric i dues bicicletes elèctriques.
A banda de reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, Reccoperem també donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca a col·lectius de risc social i econòmic, ajuda a reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments, afavoreix la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca, genera circuits locals de distribució d’aliments i fomenta l’economia circular.
S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració dels centres col·laboradors i es distribueixen aquests aliments a entitats socials perquè les famílies se’n beneficiïn.