Societat

Turisme

L’Ajuntament de Barcelona vol quadruplicar el preu que paguen els autocars turístics per aparcar

La proposta s’emmarca en el paquet de mesures que impulsarà l’executiu local per gestionar el turisme

El govern de Jaume Collboni proposa incrementar el preu que paguen els autocars turístics per aparcar a Barcelona. El tinent d’alcaldia d’Economia i responsable de Turisme, Jordi Valls, ha explicat aquest dimarts que amb la mesura es vol “limitar i endreçar” les parades i estacionaments dels autocars turístics. En concret, la intenció del govern municipal és que, de mitjana, es quadrupliqui el preu que paguen aquests vehicles, tot passant dels 20 euros diaris actuals a 80 euros.Es calcula que els ingressos derivats de la nova mesura es podrien elevar fins a quatre milions d’euros. Valls traslladarà la proposta demà dimecres a la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona. Segons Valls la mesura es debatrà amb la resta de grups municipals, així com amb el sector, per tal de desenvolupar-la.

Segons les dades facilitades pel consistori, l’any 2023 va haver més de 156.000 operacions d’encotxament o desencotxament i estacionament a Barcelona en les 222 places habilitades. A més, es van produir unes 69.000 operacions d’encotxament o desencotxament i les 87.000 restants van ser d’estacionament. Això es va traduir en uns ingressos pròxims al milió d’euros. El consistori estima que, amb el nou model, el pròxim any circularan en total uns 70.000 autocars pels carrers de la ciutat. L’Ajuntament també vol reduir el nombre de places al centre de la ciutat i impulsar la posada en marxa de places a les entrades de Barcelona i utilitzar la tecnologia per tal de poder preveure i endreçar els fluxos de visitants i així limitar el seu impacte, entre altres mesures.

La mesura anunciada per Valls forma part del paquet que impulsa l’executiu per gestionar el turisme a la ciutat, que inclou 55 mesures i té un pressupost de 254,7 milions d’euros que s’invertiran fins el 2027. Inclou, per exemple, la gestió dels espais de gran afluència com l’entorn de la Sagrada Família, el Park Güell, la Boqueria o finalitzar l’activitat dels pisos turístics l’any 2028, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia