Infraestructures i serveis

Els Comuns rebutgen la variant i defensen un Pla Comarcal de Mobilitat

Els Comuns de les comarques gironines rebutgen frontalment la construcció de la continuació de l’eix Vic-Olot, coneguda com variants d’Olot i Les Presses, una gran infraestructura projectada a Olot i la Vall d’En Bas. “El nostre compromís és donar suport a una proposta alternativa que no trinxi el territori”, diu Júlia Boada, diputada dels Comuns al Congrés, en un comunicat del partit.

Segons els Comuns, el veïnat de l’Avinguda Sant Jordi d’Olot suporta un “augment considerable” de trànsit i uns “alts nivells de contaminació” de vehicles i camions que passen per dins el municipi. Pels Comuns, però, la solució no passa per la construcció de la macro-carretera sinó per un Pla Comarcal de Mobilitat rigorós que garanteixi “la qualitat de vida” dels veïns i respecti un territori de “gran valor natural”.

“En el moment actual de crisi climàtica, la construcció d’una gran carretera que travessi un Parc Natural no hauria de ser una opció”, lamenta Boada. Els Comuns de les comarques gironines, a més, manifesten la seva preocupació per una notícia publicada dimarts 17 de setembre segons la qual el president de la Generalitat, Salvador Illa, hauria promès la construcció de la continuació de l’eix Vic-Olot a la plataforma veïnal ‘No es un vial’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia