Societat

Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

La Universitat de Girona comença el curs acadèmic amb una previsió d’ increment d’estudiants a primer curs. De fet, ha experimentat un creixement sostingut durant els darrers anys. La matrícula definitiva no es tanca fins al mes d’octubre, amb les darreres assignacions. Entre la cinquantena de graus, destaca l’interès que ha despertat el nou estudi en Global Studies ofert per la Facultat de Turisme, i l’increment de dobles titulacions, que aquest curs ja arriben a 17. Aquest curs també s’ofereix el nou grau en Nutrició Humana i Dietètica, a l’Escola Universitària de l’Esport i la Salut (EUSES).

Pel que fa als estudis de màster, que ofereixen als estudiants que es graduen la possibilitat d’endinsar-se en l’especialització acadèmica, professional o d’iniciació a la recerca la Universitat, també estan experimentant un creixement significatiu de persones interessades. La UdG fa un esforç any a any per internacionalitzar l’oferta, amb campanyes adreçades sobretot a estudiants procedents de l’Amèrica Llatina, i amb presència en portals internacionals. Els màsters més recents són el de Canvi Ambiental i Transició Ecològica, el de Patrimoni Natural: Valorització i Gestió, i com a novetat d’aquest any, el de Recursos Humans, Gestió del talent i Assessorament Laboral.

En relació amb el Doctorat, cal destacar una dada: aquest any s’ha llegit la tesi número 2.000, amb un estudi sobre el moviment estudiantil feminista xilè, a càrrec de Natalie Sofía Rojas. L’Escola de Doctorat, que va ser la primera que es va crear a l’Estat l’any 2010, compta actualment amb uns 900 estudiants.

A la Universitat hi ha molta vida, a banda de l’activitat acadèmica: hi ha un nombre significatiu d’associacions d’estudiants. Algunes estan vinculades als estudis, i d’altres són de caire més cultural. Els estudiants que arriben a la UdG tenen l’oportunitat d’afegir-se a col·lectius amb qui comparteixen aficions, com ara l’Aula de Teatre, l’Orquestra de la UdG o els Xoriguers. El Servei d’Esports és també molt actiu, compta amb equips propis que competeixen en àmbit internacional. Durant el curs anterior hi ha hagut 64 estudiants esportistes d’elit.

Recentment s’han creat nous serveis a partir de la integració d’altres ja existents, com ara la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional, que promou valors com ara la salut, la sostenibilitat i la igualtat de gènere, duu a terme accions de voluntariat i cooperació per al desenvolupament, dona suport a persones amb discapacitat i fomenta l’accés a una educació inclusiva i de qualitat per a tothom, oferint programes de formació per a persones més grans de 50 anys. Alhora, facilita assessorament ocupacional i informació sobre pràctiques en empreses i ofertes professionals, tant per als estudiants que cursen els seus estudis com per als titulats que cerquen un lloc de treball adequat a la seva formació.

Un altre servei que s’ha transformat és el de Biblioteca, Edicions i Continguts (BIBEC), d’orientació i gestió per a la generació de continguts, que dona suport a la docència i l’aprenentatge, la recerca i la ciència oberta, i ajuda a l’edició i creació de continguts digitals. Aquests serveis s’afegeixen al que ja es va posar en marxa l’any passat, ICE-SAID, que té com a objectius contribuir a la formació permanent del personal acadèmic de tots els nivells educatius, l’assessorament tècnic dins del camp de la planificació educativa, la recerca i la innovació pedagògiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.