Societat

MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Els propietaris els acaben abandonant i ara cal una modificació d’ordenances per traslladar-los a plantes de reciclatge

El dipòsit de vehicles de Santa Coloma de Gramenet no té pràcticament espai per emmagatzemar tots els patinets elèctrics que requisa la Policia Local. Segons informa l’ACN, actualment n’hi ha 396 i els seus propietaris prefereixen abandonar-los que pagar les taxes per recuperar-los. A més, en la majoria de casos són aparells fraudulents que han estat manipulats per circular a velocitats molt superiors a la permesa. “És una bogeria”, es lamenta l’alcaldessa, Mireia González. L’Ajuntament vol posar setge a aquestes pràctiques per garantir la bona convivència a la via pública entre els diferents tipus d’usuaris, mentre treballa en una modificació de les ordenances que permeti traslladar els vehicles de mobilitat personal abandonats a les plantes de reciclatge.

Si la grua retira un cotxe al carrer a Santa Coloma de Gramenet, el propietari té dos mesos per recuperar-lo, previ pagament de la multa i les taxes de dipòsit corresponent. Si no ho fa, el vehicle se’n va a una planta de desballestament i reciclatge.

Amb els patinets elèctrics, però, hi ha un buit normatiu que impedeix fer-ho. Aquest tipus de vehicle no està inclòs a les ordenances municipals i fins que no es facin les modificacions necessàries, l’Ajuntament els ha d’anar acumulant al dipòsit de vehicles.

Aquest factor, combinat amb l’auge del nombre de patinets elèctrics trucats fa que se n’acumulin ja prop de 400. Els darrers han arribat aquest mateix dijous i els operaris de l’equipament ja treballen en l’ampliació de l’espai destinat als patinets, que ha arribat al màxim de la seva capacitat.

L’alcaldessa de Santa Coloma , assegura que la persecució d’aquest tipus de pràctiques és una prioritat per a la Policia Local: “Els patinets han transformat i facilitat la mobilitat, però ens hem d’assegurar que la convivència és bona amb la resta de ciutadans”.

González explica que a Santa Coloma es fa “molta vida al carrer” i que els diferents usos han de ser “compatibles” per garantir el benestar de la ciutadania. Per a l’alcaldessa, això no és possible si hi ha vehicles que més que doblen la velocitat permesa i, a més, ho fan en entorns de prioritat per als vianants.

En els darrers dies, la Policia Local ha interceptat vehicles amb trucatges “creatius” que permetien que els patinets, limitats a una velocitat màxima de 25 km/h arribin a puntes de velocitat de fins a 70 km/h. El passat mes d’abril se’n va interceptar un altre que arribava fins als 111 km/h i a principis d’aquest mes de setembre va transcendir també la mort d’un conductor de patinet elèctric, també manipulat, que va perdre el control del vehicle quan circulava a gran velocitat.

D’altra banda, González també ha fet una crida per poder establir una ordenança de mobilitat d’abast metropolità que reguli com ha de ser l’ús dels vehicles de mobilitat personal en ciutats com Santa Coloma , Badalona o Sant Adrià amb l’objectiu d’unificar criteris.

Si de patinets manipulats requisats n’hi ha 400, diu González, d’infraccions de circulació n’hi ha “moltes més”. Segons l’alcaldessa, falta molta conscienciació i pedagogia sobre l’ús d’aquest tipus de vehicles per poder-ne fer un ús responsable a les ciutats.

Actualment, Santa Coloma de Gramenet no té ordenança pròpia de mobilitat que reculli aquesta casuística i només pot sancionar els vehicles que se salten el codi de circulació. “Ens hem de posar d’acord per fer-ho en paral·lel”, reclama l’alcaldessa colomenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA