Medi ambient

medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

L’Ajuntament d’Argentona, amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, treballa per a reduir a la meitat la superpoblació de coloms al nucli urbà, on s’estima que hi ha uns 500 exemplars de l’espècie roquers domèstics. El consistori ha col·locat dues gàbies en dues zones estratègiques del municipi per a poder fer les captures, una mesura molt efectiva i innòcua. Estan habilitades amb aigua, menjar i aixopluc i quedaran instal·lades durant dos mesos. L’empresa especialitzada Colomba Control SL és l’encarregada de buidar-les de forma regular i portar els animals al punt de sacrifici. El costa de l’actuació és de 2.178 euros.

La darrera captura de coloms que va fer l’Ajuntament d’Argentona va ser l’any 2021 quan, amb aquest mateix mètode, es va aconseguir rebaixar el nombre d’exemplars a la meitat. A més, al llarg dels darrers anys, el consistori també ha col·locat punxes, xarxes i altres elements en edificis públics i arbrat viari per evitar la cria de l’espècie. L’Ajuntament d’Argentona recorda que, des de l’any 2013, l’Ordenança reguladora de tinença d’animals al municipi prohibeix l’alimentació de coloms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia