Societat

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

L’Ajuntament de Girona fomentarà la salut, la recerca, la innovació i la mobilitat sostenible durant la Sea Otter Europe 2024, que té lloc entre el 20 i el 22 de setembre al Pavelló de Fontajau. El consistori tindrà un estand a les escales d’accés al pavelló on es duran a terme diferents activitats i xerrades, organitzades des del clúster socioeconòmic ‘Girona Innovació, Salut i Ciclisme’, promogut pel consistori i format per diferents empreses del sector ciclista, de la salut i de la tecnologia.

“La Sea Otter és molt més que una mostra de bicicletes o competicions esportives. És una oportunitat per descobrir com l’esport, i en especial el ciclisme, ha d’esdevenir un sector que impulsi una transformació de l’economia gironina basada en la innovació i la recerca en salut”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis.

Durant els tres dies de fira, des de l’estand de l’Ajuntament de Girona, l’empresa Niche Mobility presentarà el seu motor per a bicicletes elèctriques amb transmissió automàtica integrada. Durant tot el dissabte, l’equip de Wikiloc explicarà als visitants com a través d’aquesta aplicació es pot explorar i gaudir dels millors racons i camins de Girona.

Paral·lelament, el mateix dissabte es duran a terme tres xerrades relacionades amb el ciclisme i la salut, de la mà del Centre Cenit. La primera, tindrà lloc a les 11 h i porta per títol “És sa per al cor el ciclisme que practiquem?”, a càrrec del readaptador esportiu i cardiorespiratori Marc Gelmà. A la tarda tindran lloc les dues següents: “Osteopatia en el ciclisme”, a les 16 h, a càrrec del fisioterapeuta i osteòpata Sergi Pla, i “Rendiment esportiu i descans en el ciclisme”, a les 17 h, a càrrec del director esportiu i entrenador, Jordi Extremera.

Aparcaments dissuasius

D’altra banda, per tal de facilitar la mobilitat al voltant del pavelló de Fontajau, s’han habilitat dos aparcaments dissuasius i gratuïts amb busos llançadora cada 15 minuts per anar a la Sea Otter Europe. Un d’ells està situat al costat de la sortida oest de Girona de l’AP-7 i l’altra a un lateral de la Nestlé, al carrer de Can Benet del Riu. El servei de connexió amb el festival a través del bus estarà actiu durant els tres dies del festival, dins l’horari de l’esdeveniment (20 de setembre, de 12 a 19.30 h; 21 de setembre, de 9 a 19.30 h, i 22 de setembre, de 9 a 15 h).

Pel que fa a la mobilitat a peu, l’espai que ocupa el festival està tancat des de dimecres per motius de seguretat davant les tasques de muntatge que s’estan fent aquests dies. Romandrà tancat fins al diumenge quan finalitzi l’esdeveniment.

Els ciutadans poden circular per l’entorn de l’espai tancat i per accedir a la passera de Fontajau s’ha de passar pel parc de les Ribes del Ter, en el cas que no es vagi al festival. També es pot passar pel mig del festival lliurement, quan aquest estigui obert, descarregant-se l’entrada gratuïta a la web de la Sea Otter Europe 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia