Urbanisme

urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Més d’un centenar de veïns han presentat recurs a l’Ajuntament perquè han de pagar el 30% del cost de l’obra

El carrer Guimerà, una de les principals artèries comercials de la ciutat, serà per a vianants gràcies a una inversió de 5, 7 milions d’euros i dos anys d’obres que ja han començat. Ho han fet, però, amb polèmica perquè els veïns i comerciants de la zona hauran d’aportar el 30% del pressupost total de l’obra amb contribucions especials. Alguns dels afectats consideren que la quantitat a pagar és massa elevada i han presentat un recursos al consistori. Segons l’ACN, ja l’han fet arribar 127. La majoria de comerciants hi estan d’acord. De fet, molts ho veuen com una oportunitat. S’oposen, però, a la forma de finançament. Veïns i comerciants de la zona hauran d’aportar un total d’1,5 milions a través de les contribucions especials. Els afectats que han presentat els recursos perquè l’ajuntament reconsideri la fórmula de pagament, al·leguen que si es tracta d’un projecte de ciutat és “injust” que hagin de fer front a part del preu de l’obra. En aquest sentit, pensen que l’Ajuntament hauria de buscar altres fórmules de finançament com ara subvencions.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, però, defensa l’aplicació de les contribucions especials. Considera que “estem davant d’una transformació de l’espai públic i aquestes intervencions preveuen que es puguin girar contribucions especials”. Apunta que les illes de vianants són el futur de les ciutats, que han de ser “més amables”. En aquesta línia assegura que s’ha de tenir “espais més pacificats, on els infants puguin jugar i córrer sense perill dels cotxes, amb arbres, i amb ombres per al descans”. Considera, a més, que la millora del carrer revaloritza les propietats. Una qüestió que alguns comerciants i propietaris posen en dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia