Societat

La cistelleria prehistòrica, a la 26a edició de la Fira Internacional del Cistell

La 26a edició de la Fira Internacional del Cistell de Salt, que se celebrarà el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre, tindrà com una de les protagonistes principals la cistelleria prehistòrica. Aquest serà el tema de la jornada tècnica que es farà el divendres 4 d’octubre, on es faran les ponències “La cistelleria més antiga d’Europa” i “La recuperació del coneixement ecològic i tecnològic de la cistelleria”.

La fira també comptarà amb més de seixanta expositors que ompliran tota la plaça de la Vila i rodalia perquè els artesans puguin mostrar l’ampli ventall de productes que s’arriben a fer amb aquests materials naturals. Per segon any consecutiu, l’antiga fàbrica de la Gassol es consolida com espai firal i està previst que hi aculli l’exposició del 14è Certamen de Cistelleria Roser Albó o l’exposició dels cartells de totes les edicions de la fira.

Durant la presentació aquest matí de la nova edició de la fira, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha destacat que “un any més la Fira del Cistell ens permet unir passat i present d’un art tradicional i històric molt arrelat al poble i completar el cap de setmana amb un munt d’activitats paral·leles que només és possible amb entitats del municipi i en especial l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri Vell, epicentre de la fira”.

A més, durant els dos dies de la fira s’elaborarà una peça gegant. Per aquesta ocasió s’ha escollit elaborar un bres, una peça pròpia i gairebé exclusiva de la Vall d’Aran i que és un cistell polivalent que històricament s’ha fet servir com a bressol, per traslladar roba fins al riu o amb ús també a la matança del porc. La peça anirà a càrrec de Lluís Grau. La fira es completa amb tallers diversos des de l’elaboració d’un marc encordat, a una cistella de jonc, l’elaboració d’una peça de joieria feta amb palla i la confecció de cabanes amb família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia