Medi ambient

medi ambient

Costes repararà el litoral de Sant Andreu de Llavaneres i abocarà més sorra a la platja de l’estació

Costes acabarà els treballs de reparació de la platja de Llavaneres que va deixar a mig fer a principi d’estiu per no molestar els banyistes en plena temporada de platja. Segons ha comunicat l’Ajuntament del municipi, està previst que els treballs es reprenguin dimecres d’aquesta setmana i s’allarguin fins al 4 d’octubre. Mentre durin les feines, quedarà prohibit entrar a la zona de platja afectada per les obres, però a la resta del front marítim s’hi podrà accedir lliurement. El cap de setmana del 28 i 29 de setembre no s’hi treballarà. La maquinària restarà en un cantó de la platja, ben senyalitzada, i es podrà fer ús de la resta de la platja.

A primers de juliol, es va portar a terme una primera actuació a la riera del Balís, al límit entre Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, on es van fer aportacions de sorra per anivellar la platja, que havia quedat molt malmesa pels danys del temporal Nelson. La previsió era traslladar-hi prop de 7.000 metres cúbics de sorra per reforçar el front marítim i recuperar la sorra que s’havia endut el temporal. Això ha permès recuperar platja als trams més malmesos on s’ha posat la sorra de la llera, tot i que això ha fet que l’aigua de mar estigués més marronosa.

Els treballs que es reprenen ara formen part de la mateixa actuació d’emergència finançada per l’Estat espanyol arran del temporal i que destinava 1,5 milions d’euros a la demarcació de Barcelona. Entre els municipis receptors hi havia Pineda de Mar, Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Els propers dies, les màquines treballaran per reforçar la façana litoral, una actuació que el consistori considera de “vital importància” per evitar que, en cas d’un nou temporal de magnitud similar, la falta de defensa natural pugui ocasionar destrosses més significatives. Costes també ha comunicat que es farà una aportació de sorra a la platja de l’estació, amb l’objectiu de protegir el front marítim dels temporals.

Aquest estiu, també es va extreure la sorra que s’acumula a l’entrada de les embarcacions del port del Masnou i es va traslladar amb vaixell fins a la platja del Bogatell, malmesa també pel temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia