Societat

LA CRÒNICA

L’extraterrestre que fa de turista

El president de l’Associació d’Hostaleria defensa l’aportació del turisme a la ciutat: “Som un sector essencial de Girona”

A l’alcalde de Girona, Lluc Salellas (Guanyem), li devien xiular les orelles dijous al voltant de les vuit del vespre. En el seu parlament, el president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Xavier Garcia, va fer esment de la seva absència i va referir-se al pes del sector que representa i als pals a les rodes que es troben en el dia a dia. “Som un sector essencial de Girona i de la província i no ens hi trobaran per buidar la ciutat de turisme.”

Acompanyat de la consellera de Territori i portaveu del govern de la Generalitat, Sílvia Paneque; del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; del subdelegat del govern espanyol a Girona, Pere Parramon, i del delegat de la Generalitat, Xevi Guitart, entre altres, Garcia va lamentar, també, les “estructures” que fan difícil la feina del personal del sector, en referència a la burocràcia i l’encariment dels últims anys de serveis com ara aigua, llum i gas.

La cinquena edició de la Nit de l’Associació d’Hostaleria de Girona va aplegar unes dues-centes persones, incloent-hi representants de bars, hotels i establiments turístics, però també agents econòmics com ara la Cambra de Comerç, la Pimec o la FOEG. L’associació gironina és una de les tretze que formen part de la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona, que presideix Antoni Escudero, que era també a la celebració. L’acte va tenir lloc a la finca Mas Batlle, a Quart.

En els parlaments, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de Girona, Gemma Geis (Junts), va elogiar el nivell dels restaurants de la ciutat, i l’amfitrió, l’alcalde de Quart, Ferran Rodero, va afirmar que han d’aprofitar la proximitat amb Girona, afavorir el cicloturisme i apostar per la innovació. Hi havia també representants d’ERC, el tercer soci del govern municipal, però no n’hi havia cap de Guanyem. L’acte el va conduir el periodista Eduard Solà.

Les crítiques de Garcia a Salellas, de qui lamenta “el silenci” davant les manifestacions antiturístiques, es van estendre en un curtmetratge de tres minuts i mig, encarregat per la mateixa Associació d’Hostaleria. The good tourist (El bon turista) repassa les excel·lències gastronòmiques i turístiques de la ciutat als ulls d’un extraterrestre, que recorda el primer cop que va anar a raure a la Terra, justament a Girona.

El nouvingut, embadalit, destaca les virtuts de la ciutat per a un foraster i conclou que, d’alguna manera, no li falta de res. “L’alcalde creu que la ciutat està massificada de turistes, però no ho està”, va dir Garcia després de l’acte. Qui sap què en pensa, de la massificació, del Barri Vell i de l’encariment del lloguer, l’extraterrestre del vídeo. El missatge final del documental és explícit. “Sense el combustible del bon turista, el motor de l’hostaleria no hauria acabat tan lluny ni tan a bon port.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia