Societat

birmània

El tifó Yagi ja ha fet més de 300 morts al país

Milions de persones s’han vist afectades pel temporal al sud-est asiàtic

Més de 300 persones han mort, un centenar han resultat ferides i 887.000 s’han vist afectades després de deu dies de pluges i inundacions a Birmània per l’impacte del tifó Yagi, segons l’última actualització de l’Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA), recollida per Efe. Les zones més afectades continuen “devastades”, amb danys als serveis elèctrics, habitatges, infraestructura, entre altres, ara que les inundacions han cedit a la major part del territori i emergeix amb més claredat l’impacte de Yagi, assenyala l’OCHA en un comunicat divendres.

Les àrees més afectades són a la regió de Mandalay, els voltants de la capital, Naipyidó, i el nord-oriental estat Shan, entre altres regions del país. Algunes zones, sobretot la ciutats, estan més controlades per la junta militar, que ostenta el poder des del cop d’Estat de 2021, mentre que a part de Shan i en àrees rurals grups rebels i prodemocràtics que combaten les forces armades són els qui controlen el territori.

La junta militar va assenyalar divendres que almenys 226 persones han mort i 77 romanen desaparegudes pel temporal, tot i que és difícil saber el nombre exacte de víctimes i afectats a causa del difícil accés a certes zones pel conflicte, els problemes d’infraestructura i l’opacitat del règim castrense.

Segons la premsa oficialista, l’aigua ha començat a baixar en algunes regions del centre del país, les més afectades, entre elles Naipyidó. El Departament de Meteorologia, per la seva part, espera l’arribada de fortes pluges aquest cap de setmana i fins dimecres que ve sobre la capital i altres regions afectades per les inundacions com Mandalay, Magway i Shan.

Milions de persones s’han vist afectades pel temporal al sud-est asiàtic, principalment al Vietnam, colpejat pel tifó Yagi el 7 de setembre, que va deixar prop de 300 morts, després de passar per les Filipines i la Xina, i també afectar a Laos i Tailàndia en menor mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia