Societat

MOLLÓ

Publiquen la monografia de Molló, al Ripollès

L’autor és Eusebi Puigdemunt i forma part de la col·lecció “Quaderns de la Revista de Girona”

Molló, situat al nord-est de la comarca del Ripollès, forma part de la vall de Camprodon, a la capçalera del riu Ritorn, en un entorn de mitjana-alta muntanya de gran bellesa paisatgística i amb un important patrimoni monumental, com l’església romànica de Santa Cecília, del segle XII. A partir d’ara compta amb una monografia específica del poble, la qual no té la pretensió de ser una obra definitiva sobre el municipi i els seus veïnats, sinó que vol ser un punt de partida per a la redacció de futurs treballs i recerques. Es tracta del número 235 de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, i el 136 de la sèrie “Monografies”.

L’autor

Eusebi Puigdemunt i Puig (Sant Joan de les Abadesses, 1959) és llicenciat en geografia i història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha exercit la docència en diversos instituts de secundària de la demarcació de Girona, el darrer dels quals ha estat l’Institut Escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, del qual, a més, ha estat el director des de la seva creació fins al curs 2018-2019, en què es va jubilar. És autor de diversos estudis monogràfics de la història de Sant Joan de les Abadesses, coautor del capítol dedicat a la comarca del Ripollès de l’Atles paisatgístic de les terres de Girona (2010) i autor dels llibres Art i artistes al Ripollès (2017) i Vallfogona de Ripollès (2022), tots dos de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona».

La col·lecció, que actualment dirigeix Rosa M. Gil i Tort, es va crear l’any 1985, i ja compta amb més de cent monografies locals i més de noranta guies de contingut específic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia