Societat

Societat

El temporal provoca inundacions a Salou, Vila-seca, Reus i l'Ametlla de Mar

El temporal de pluja que afecta el sud de Catalunya ha provocat inundacions especialment importants a municipis de Tarragona com Salou, Vila-seca, Reus i l'Ametlla de Mar i ha obligat a tallar la carretera N-340 al seu pas per aquesta població del Baix Ebre, que s'ha reobert aquest dissabte a la tarda.

Des de les onze de la nit de divendres, els Bombers de la Generalitat han atès 63 avisos pel temporal. L'Ametlla de Mar ha estat el municipi amb més incidències d'aquestes darreres hores. Al carrer de la Cala Pepo s'hi ha produït un despreniment de roques. "Per sort, els danys han estat tots materials, com inundacions de baixos. Sobre el desallotjament dels 18 veïns, haurem de comprovar les condicions del mur, a veure com es pot reforçar", ha dit l'alcaldessa, Eva del Amo, en declaracions a Catalunya Ràdio. Segons el Meteocat, en una hora, entre les onze i les dotze d'aquest dissabte al matí, la seva estació meteorològica de l'Ametlla ha recollit més de 47 litres per metre quadrat. De fet, a la comarca del Baix Ebre es poden acumular fins a cent litres per metre quadrat en vint-i-quatre hores. Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil ha anunciat al migdia que manté l'alerta del pla Inuncat i ha tornat a demanar prudència, especialment en aquesta comarca, per a la qual s'ha activat un avís taronja.

El 112 ha rebut fins a les dotze del migdia d’aquest dissabte un total de 241 trucades per 173 expedients relacionats amb l’alerta d’inundacions, principalment des del Tarragonès (98) i el Baix Camp (50). Les precipitacions han arrossegat mobiliari urbà, arbres i branques a Reus, Salou i Vila-seca.

Els Bombers ja van haver d’actuar dijous a l’Ametlla arran dels xàfecs que es van registrar. Van assistir els 3 ocupants d’un cotxe aturat a l’entrada de Les Tres Cales per l’acumulació d’aigua i van revisar els accessos a Calafat i Sant Jordi d’Alfama per descartar vehicles atrapats. Justament a Calafat s’han registrat aquest dissabte inundacions dins d’un túnel.

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet balanç de les inundacions al municipi per la tromba d'aigua de la nit, amb acumulacions de fins a 130 litres per metre quadrat. "Va ploure molt, però les afectacions no han estat tan greus com en altres ocasions", ha puntualitzat. L'alcalde ha explicat que les principals incidències s'han concentrat al pavelló de Salou Centre, que s'ha quedat sense activitats esportives, a l'estadi municipal de futbol i en un tram del carrer de Carles Roig. "Al pavelló Salou Centre hi estava previst un torneig de futbol sala, que s'ha traslladat al pavelló de Ponent. I el camp de futbol no està practicable per l'acumulació d'aigua", ha precisat. "No hi ha hagut danys personals ni danys materials importants, tret d'aquestes dues instal·lacions", ha insistit Granados, que també ha remarcat que les inundacions no han estat tan greus com en altres ocasions per les obres al barranc de Barenys: "Hem tingut episodis de pluja menys intensa, però amb afectacions tremendes i inundació del barri de la Salut pel desbordament de Barenys."



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia