Medi ambient

medi ambient

La Plataforma de l’Ebre recela de la demanda d’aigua de Tarragona

Demana per carta al president del CAT que aclareixi el volum d’aigua del riu que abasteix les comarques del nord

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha enviat una carta al president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Joan Alginet, en què fa evident la seva “preocupació” per l’augment de la demanda d’aigua del riu i l’expansió del CAT, organisme que gestiona el transvasament de l’Ebre a Tarragona. La PDE reclama una auditoria externa per saber quanta aigua s’ha extret del riu durant la darrea dècada, “amb dades mensuals, ja que els mesos de més extracció coincideixen amb l’estiu, l’època de cabals més baixos i quan el riu i el delta tenen més necessitats”.

Els defensors del delta reclamen que s’estableixi un estudi sobre el creixement econòmic, demogràfic, urbanístic i industrial dels municipis on arriba l’aigua de l’Ebre a través del CAT: “D’aquesta manera, es vol evidenciar que, en lloc de cobrir necessitats bàsiques, aquesta aigua ha servit per fomentar el creixement dels territoris receptors”. Volen demostrar les possibilitats de creixement que també tenen les comarques ebrenques i l’esforç solidari que efectuen en aigua, alhora que alertar del desequilibri que els implica. La plataforma s’ha mostrat les darreres setmanes, per la recent incorporació, el 12 de setembre, de l’Espluga de Francolí a la xarxa d’abastament del Consorci d’Aigües de Tarragona mitjançant la ampliació d’una canonada.

Per últim, tenint en compte la pressió que hi ha sobre l’Ebre i del possible transvasament a través de la interconnexió de les xarxes del CAT i Aigües Ter Llobregat (ATL), s’ha demanat per la capacitat màxima d’extracció de l’actual sistema de bombeig i el cabal màxim que podria acceptar la infraestructura del CAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia