Urbanisme

La Paeria obté la cessió dels espais de la nova Fira de Lleida, que farà 116.000 m²

L’alcalde confia que el nou recinte podria estar operatiu el 2026

La Paeria ha tancat un acord amb una trentena de propietaris que cediran els terrenys per al nou recinte de la Fira de Lleida, que tindrà uns 116.000 metres quadrats. Això implicarà que a l’Ajuntament no li suposarà cap cost, segons ha explicat l’alcalde Fèlix Larrosa. L’espai, que s’ubica entre l’antiga hípica, just davant de la Llotja però a l’altre costat del riu Segre, doblarà l’espai actual de la fira i s’hi podran construir fins a 6 pavellons.

L’acord s’ha tancat amb una trentena de promotors que formen part de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) que hi ha situada en aquesta part de la ciutat. Un cop es completi el tràmit, començarà el camí per transformar aquesta zona en el nou recinte firal. Larrosa no ha volgut concretar quan es podria inaugurar, però sí ha admès que li agradaria veure-hi alguna fira al 2026.

El nou recinte comunicaria amb la Llotja de Lleida, que està a l’altra banda de riu, i podria acollir fins a 6 pavellons. Un d’aquests serà el pavelló desmuntable que s’instal·larà l’any que ve a l’actual recinte dels Camps Elisis de Fira de Lleida i que està pressupostat en uns 3 milions d’euros.

Ls intenció és que, a més de fires, les noves instal·lacions puguin acollir concerts, grans exposicions i activitats culturals, entre d’altres esdeveniments. Tot plegat per contribuir a què Lleida es consolidi com a “segona capital en fires de Catalunya” després de Barcelona, segons l’alcalde.

Larrosa ha anunciat l’acord amb els propietaris acompanyat de la portaveu de Junts, Violant Cervera, ja que el de la nova ubicació de Fira de Lleida era un dels punts de l’acord de pressupostos al qual van arribar a finals de l’any passat amb el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia