Infraestructures i serveis

L’estat desbloqueja la construcció dels nous accessos sud al Port de Barcelona

El Consell de Ministres ha desbloquejat l’execució de les obres dels nous accessos sud, tan viari com ferroviari, al Port de Barcelona en autoritzar aquest dimarts el Ministeri de Transports a finançar aquests treballs, en què s’invertiran 730 milions d’euros. Amb aquest permís, s’avança en els tràmits que permetran subscriure pròximament el conveni regulador del finançament de les obres dels accessos per tren i carretera entre el ministeri, Adif, Ports de l’Estat i el Port de Barcelona.

L’esborrany del conveni va ser aprovat el passat mes de juny, després de la reunió de la comissió de seguiment del protocol de col·laboració per impulsar aquest projecte. L’actuació prevista aglutina diversos projectes com el desenvolupament d’eixos viaris i ferroviaris i estarà a càrrec d’Adif i del ministeri. El finançament total de les actuacions previstes s’articula de la següent manera: la major part del pressupost, 266,3 milions d’euros, els posarà Adif; 263,8 milions més aniran a càrrec del ministeri i els canalitzarà la Direcció General de Carreteres, mentre que 200 milions d’euros més sortiran de les arques de l’Autoritat del Port de Barcelona.

Els projectes de construcció van ser adjudicats recentment i estan dividits en dos: dels accessos viaris se n’ocuparà el Ministeri de Transports, mentre que Adif serà responsable de l’accés ferroviari.

El Ministeri de Transports va licitar el novembre passat el contracte de serveis per a la redacció del seu projecte de traçat i construcció, per un import de 2,9 milions d’euros, mentre que Adif va fer el mateix el juny passat, per 9,32 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia