Societat

La UdG inaugurarà el 9 d’octubre el curs acadèmic amb un acte centrat en l’habitatge

L’Aula Magna Modest Prats de la Universitat de Girona (UdG) serà l’escenari, el 9 d’octubre a les 12 del migdia, de la inauguració oficial del curs acadèmic 2024-2025. La ponent serà l’economista Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3 i de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, que amb la conferència Estat del benestar i habitatge reflexionarà a l’entorn d’aquest dret fonamental que és un dels grans reptes de la societat actual. L’acte comptarà amb el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, la presidenta del Consell Social de la UdG, Assumpció Vila i la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat.

Dels darrers anys ençà que la UdG treballa perquè l’acte que marca l’inici del curs es converteixi en un espai de reflexió que posi de relleu els valors que guien l’activitat de la universitat. Aquest any, se centra en com es pot abordar la qüestió de l’habitatge com a dret fonamental.

Durant l’acte, que conduirà la periodista Bàrbara Julbe, hi haurà intervencions del Cor i l’Orquestra de la UdG, l’Aula de Teatre de la UdG i la colla castellera Els Xoriguers de la UdG. Així mateix, es pronunciarà el discurs col·laboratiu que recull les aportacions dels membres de la comunitat universitària en el marc de la temàtica proposada.

Com a acte previ a la inauguració del curs, el dia 8 d’octubre a les 6 de la tarda, tindrà lloc al pati de l’edifici de Les Àligues –seu del Rectorat– el reconeixement a la trajectòria professional del Personal Tècnic, de Gestió i d’Administració i Serveis (PTGAS) i el Personal Docent i Investigador (PDI) que s’han jubilat durant el curs anterior. L’acte serà un homenatge a 35 persones amb motiu de la seva contribució a la Universitat de Girona al llarg de tots els anys que hi han treballat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.