Administracions

El centre d’atenció a la dona ampliarà les instal·lacions

L’Ajuntament destinarà 1,8 milions a un nou equipament, que durà el nom de la líder veïnal Pura Velarde

Aquesta tardor començaran les obres per crear a Cornellà un Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) més gran i funcional que l’actual. L’equipament es traslladarà del carrer Mossèn Jacint Verdaguer, on es va instal·lar fa 20 anys, a la plaça Tàrrega, i durà el nom de la líder veïnal Pura Velarde amb la voluntat de reconèixer la defensa dels drets de les dones que ha fet sempre i pel compromís social des del món associatiu. Velarde, nascuda el 1947, va rebre el premi d’Acció Cívica Ciutat de Cornellà el 2003 i el 2022 el va tornar a recollir en representació de l’Associació Botiga Solidària. El 2018 va ser una de les pregoneres de les festes del Corpus.

L’Ajuntament invertirà 1,8 milions d’euros en un edifici amb una superfície total de 712 m2, incloent-hi els espais porxats de 86,7 m2 i l’accés des del carrer de l’Urgell. Les obres tindran una durada prevista d’11 mesos. Estarà situat sobre el pàrquing de la plaça de Tàrrega i sobre el carrer Urgell tindrà dues plantes d’alçada, mentre que des de la plaça s’aixecarà un sol pis. A l’accés principal s’hi trobarà un punt d’informació i atenció. A la primera planta hi haurà dues zones diferenciades: una de despatxos i d’atenció més assistencial –atenció psicològica, treballadora social, suport jurídic i un petit racó infantil d’espera –i una altra amb el programa més públic, formada per quatre aules on es faran activitats i cursos de formació. L’edifici aprofitarà els espais de circulació com a espais expositius i de trobada, i la zona porxada permetrà fer activitats a l’exterior.

La primera seu del CIRD es va crear a mitjans dels anys 90 al llavors Centre Social Titan. Les instal·lacions actuals van atreure més de 400 participants a les diferents activitats formatives, inclosos els grups d’autoajuda. El servei d’atenció a dones en situació de vulnerabilitat en va atendre 384, 252 de les quals van manifestar que patien alguna situació de violència masclista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia