Ciència

Més de 200 experts debaten sobre el futur de la indústria càrnica a Girona

Es debaten temes com fins a quin punt la carn és important per nodrir-nos correctament o com influeixen les emocions en el consum de carn

El VI Fòrum Carni i de la Proteïna Alternativa que s’ha celebrat avui a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, ha congregat a més de 200 líders de la indústria càrnia, científics i experts en tecnologia alimentària. L’esdeveniment, organitzat per Interempresas Media i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ha consolidat el seu lloc com a referent al sud d’Europa, centrant en aquesta edició el debat en el futur de l’alimentació: el valor essencial de la carn a la nostra societat.

L’esdeveniment ha començat amb la benvinguda i la inauguració a càrrec de la directora de Continguts de l’Àrea Alimentària d’Interempresas Media, Nina Jareño, i del director general de l’IRTA, Josep Usall, que ha destacat “el rol de la innovació en aquest sector tan estratègic i valuós per a la nostra societat, que està vivint un moment de transformació sense precedents”. Per a Usall, respondre als reptes actuals i futurs requereix, a més d’innovar, reflexionar sobre la sostenibilitat, sobre la resposta dels consumidors a les noves tendències de consum i sobre els aspectes gastronòmics de la carn i de les proteïnes alternatives. El primer bloc del fòrum, titulat ’L’impacte de la carn a nivell social i econòmic’, ha comptat amb la intervenció de la científica de la Universitat de Medicina i Ciències de la Salut de Dublín Alice Stanton, que ha posat en valor no només l’aportació proteica que suposa el consum de carn, sinó el seu important contingut en micronutrients, com ara vitamines i minerals. Stanton ha sorprès els assistents explicant com la seva feina està posant en qüestió estudis internacionals de referència que aposten per reduir considerablement el consum de productes d’origen animal.

Per la seva banda, la investigadora del programa Qualitat i tecnologia alimentàries de l’IRTA, Maria Font, ha detallat com les emocions estan relacionades amb el consum d’aliments i ha apostat per traslladar a la societat com el sector carni treballa a favor de la qualitat de vida dels animals per fomentar el “consum racional” de carn. Fins a les 17 h de la tarda, el fòrum continua amb la participació de diversos científics i d’experts de companyies del sector, que parlaran sobre sostenibilitat, el processat intel·ligent, la intel·ligència artificial, l’economia circular o l’ús de pinsos amb ingredients alternatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia