Urbanisme

Teatre a l’AEG, dues residències i 785 pisos

Oblidada la pretensió a la dècada dels 2000 de posar un Corte Inglés envoltat de pisos en una de les fàbriques que va ser una de les locomotores industrials, amb més de 1.900 treballadors a finals dels anys seixanta del segle passat, l’AEG del barri d’Ègara està en ple procés de transformació, mantenint l’edifici de les antigues oficines i de la nau adjacent, on s’hi farà el trasllat de l’Institut del Teatre, a la nau catalogada amb façana al carrer de les Cosidores i que projecten el consistori i la Diputació. Estava previst també, amb la signatura d’un conveni, cedir espais a l’Associació Tub d’Assaig 7,70”, que provisionalment ocupa part de l’Acondicionamiento Tarrasense.

L’àmbit d’actuació és en una peça de terreny de 60.000 m² i la urbanització afecta 27.000 m² entre l’avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar i els carrers de les Cosidores i del Periodista Grané. La història de la transformació que s’hi comença a veure no ha estat fàcil, ja que el 2005 es va fer l’aprovació definitiva del pla de millora urbana que havia de promoure Inmobiliaria Colonial SA, succeïda per Colren SL i després per Asentia Project SL, i que va quedar aturat per la crisi el 2007. Només s’hi va fer l’escola Nova Electra el 2011 i finalment ha estat Acciona qui l’ha impulsat. S’hi estan aixecant quatre edificis de 12 plantes i en una segona fase se’n faran dos més per a una oferta de 785 habitatges de venda i lloguer, dels quals 230 tindran protecció pública. Un dels més avançats és l’edifici de la residència per a 365 estudiants i quedarà una segona residència, en aquest cas per a gent gran, a la nau d’oficines que es conserva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia