Societat

societat

Demanen una consulta popular sobre l’ampliació de l’escorxador i la planta de biogàs

Un grup de veïns registren una petició a l’Ajuntament

Estàs d’acord que l’Ajuntament de Moià requalifiqui els terrenys del Pla de Castellnou per permetre l’ampliació de l’escorxador i construir la planta de biogàs? Aquesta és la pregunta que proposa un grup de veïns de Moià en cas que l’Ajuntament accepti la seva petició i faci una consulta popular no referendària sobre les dues qüestions. “No pot ser que una decisió tan important s’aprovi per decret d’alcaldia sense passar per ple”, assenyala a l’ACN, Jaume Sesé, un dels impulsors de la iniciativa que vol donar als veïns la possibilitat d’expressar-se. El consistori té tres mesos per dir-hi la seva. Si la resposta és negativa a la consulta, els impulsors podran presentar un recurs a la Comissió de control de consultes populars de la Generalitat, que tindrà una setmana per resoldre. En cas que la comissió avalés la consulta, però els impulsors tindrien dos mesos per reunir el 10% de signatures del cens. La consulta l’hauria d’organitzar l’Ajuntament i ni el consistori ni els impulsors podran fer campanya a favor o en contra. No obstant, ho podran fer partits, entitats i veïns a títol personal.

Sota el paraigües de Plataforma Moianès pel Decreixement, veïns de Moià i grups ecologistes, han mostrat el seu rebuig a l’ampliació de l’escorxador i a la planta de biogàs. Suposen una modificació del planejament urbanístic. El consistori, però, defensa que serien positiu pel poble a nivell econòmic. La planta de biogàs permetria un estalvi considerable en la factura de l’electricitat i la calefacció dels edificis municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia