Societat

El premi, a casa

El Concurs de Castells va celebrar ahir la primera jornada a Torredembarra aplegant les colles entre els llocs 31 i 42, amb victòria dels Nois de la Torre, segona posició per als Castellers de Castelldefels i tercera posició compartida entre Sarrià, Figueres i els maduixots

Torredembarra va estrenar ahir al matí la XXIX edició del Concurs de Castells i ho va fer en la seva edició més modesta, la que aplega les colles classificades entre els llocs 31 i 42 en el Rànquing Estrella. Les colles que volien actuar soles havien de fer un castell igual o superior al set de set i amb la novetat de dues debutants en un Concurs: els Castellers de Sarrià i els Castellers de l’Esquerra de l’Eixample, de Barcelona.

I el premi es va quedar a casa, ja que els Nois de la Torre van repetir triomf després de guanyar també el 2022 i es converteixen així en la primera agrupació que assoleix dues victòries consecutives. I ho van fer en un emocionant frec a frec amb els Castellers de Castelldefels, que finalment van quedar segons.

En aquesta ocasió, doncs, els de casa, els del Baix Gaià, van descarregar en primera ronda el cinc de set amb l’agulla i, seguidament, van carregar el dos de set i li van fer l’aleta 39 anys després. Van ser així els protagonistes d’un dels moments més emotius de la jornada. El set de set va ser el tercer castell dels de la camisa blau cel i va ser la construcció que els va assegurar la victòria.

Els Castellers de Castelldefels, segons, van descarregar el cinc de set i el set de set i, a més, van carregar –després d’un intent desmuntat– el castell de més valor de Torredembarra: el quatre de vuit, que era, a més, el castell de més valor que veia la plaça, el primer que corona la colla, que ho va celebrar de valent!

La tercera posició va quedar molt repartida, ja que van ser tres les colles que van empatar: la Colla Castellera de Figueres, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, els maduixots.

Els de Figueres van descarregar el cinc de set, van fer dos intents desmuntats de dos de set i van completar, finalment, el set de set i el quatre de set amb l’agulla. Exactament la mateixa actuació van fer els de Sarrià, amb el fet destacat que el cinc de set va ser el primer de la seva història.

Per la seva banda, els maduixots van fer el mateix, però sense intents desmuntats, sinó que van plantar el cinc de set, el quatre de set amb l’agulla i el set de set en les tres primeres rondes. Així doncs, es van classificar també en tercera posició d’una jornada molt llarga que dona el tret de sortida a les grans diades que es veuran el cap de setmana que ve.

Prèvies de Concurs

Torredembarra centrava les mirades del cap de setmana, però també hi havia castells en altres indrets, amb la mirada posada en el Concurs.

Així, a Vilafranca, en la diada del seu patró, els verds van descarregar el tres i quatre de nou amb folre i el quatre de vuit amb l’agulla, que miraven a un pis. També van completar un nou pilar de set amb folre i van portar la gamma extra a la diada. En acabar, bona prova de quatre de deu fins a setens. Al seu costat, els Moixiganguers, amb el quatre de vuit, el cinc de vuit i la torre de vuit amb folre, i els Sagals d’Osona, amb el set de set, el quatre de vuit i la torre de set. I a Lleida els Capgrossos van descarregar un nou tres de nou amb folre, el cinc de vuit i la torre de vuit amb folre; els Castellers de Lleida, el quatre de vuit, el primer set de vuit de la seva història i la torre de set, i els Xics de Granollers, el quatre de vuit, el dos de set (carregat) i el cinc de set.

LA XIFRA

1
castell
de 8 es va veure en el Concurs de Torredembarra, amb el quatre de vuit dels Castellers de Castelldefels.

Diumenge

Santpedor

Minyons de Terrassa:

5/8, 3/9f, 2/7

Castellers de Santpedor:

3/7, 4/7, 5/6

Tirallongues de Manresa:

5/7, 4/7a, 3/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia