Educació

educació

El Tecnocampus de Mataró tindrà un nou edifici per la formació continua i les empreses

El campus universitari del Tecnocampus de Mataró ampliarà les instal·lacions per donar cabuda a l’oferta de formació continua i a noves empreses. Actuament el centre té l’edifici central, on hi ha les aules dels estudiants, i les dues torres on es concentren les 132 empreses allotjades al parc, però també ha anat guanyant espai a l’edifici del Rengle, on ocupa un 40% de les instal·lacions per encabir els alumnes. “És una necessitat i estem treballant en el projecte d’un edifici perquè sigui una realitat abans d’acabar el mandat” anunciava el president del Tecnocampus i l’alcalde de Mataró, David Bote, a l’inici d’un curs acadèmic en que s’ha tocat sostre, amb la xifra rècord de 4.000 estudiants matriculats, dels quals un miler comencen de nou. El centre universitari, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, representa un terç del total dels seus alumnes. “La part acadèmica està consolidada”, diu l’alcalde que seguint les directrius del pla estratègic del Tecnocampus (2023-2026) aposta per la formació i l’impuls de la emprenedoria. “És fonamental ampliar l’espai per donar continuïtat a la formació al màxim nivell”, coincidia el director general de la Fundació Tecnocampus, Josep Lluís Checa, que avançava que treballen per oferir un màster en anglès en l’àmbit dels negocis i l’empresa a nivell global i un segons grau d’intel·ligència artificial i robòtica amb una oferta de 60 places. L’àmbit de la salut ha experimentat un fort creixement els darrers anys i el grau d’infermeria és el que té més estudiants, amb 391 matriculats.

Incubadores plenes

A les tres incubadores que hi ha al parc tecnològic hi han instal·lades 37 empreses. “Quan tenim una baixa s’incorpora una nova empresa” , assegurava el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, que destaca els projectes relacionats amb el sector tèxtil. Al parc del Tecnocampus hi ha allotjades 132 empreses i el servei d’emprenedoria ha atès més de 400 emprenedors i ha fet el seguiment de 76 noves empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia