Salut

salut

L’antic Sant Jaume es buida i trasllada els últims pacients a l’Hospital de Mataró

La vintena de pacients d’edat avançada que encara hi ha ingressats a l’antic hospital de Sant Jaume es traslladaran a l’Hospital de Mataró on s’ha habilitat una planta per a convalescència on faran l’estada per acabar de recuperar-se. Seran els darrers usuaris de l’històric edifici sociosanitari que s’ha anat buidant els darrers mesos perquè s’hi puguin començar les obres per adaptar-lo a la normativa antincendis motiu pel qual es va accelerar el tancament de la part hospitalària. 

A la planta baixa continuarà operativa, en un espai segur i habilitat per atendre als usuaris de l’hospital de dia i continuar l’activitat ambulatòria, fins que no es construeixi el nou hospital d’atenció intermèdia de Mataró, que es preveu enllestir el 2027. El gerent del Consorci Sanitari, Pere Soley, ha explicat la logística per reubicar els 76 pacients que hi havia ingressats a l’antic hospital quan es va anunciar el tancament. N’hi ha una quinzena que des de mitjans de setembre han pogut tornar al seu domicili, on amb el referent d’un cuidador, són atesos per un equip d’atenció multidisciplinar format per un metge, tres infermeres, una treballadora social, un fisioterapeuta i terapeuta ocupacional. “Del que era un problema ha acabat sorgint una solució molt bona i ja tenim llista d’espera”, apuntava el director dels serveis corporatius del consorci, David Barrachina. 

Aquest és un nou dispositiu (HaDAI) que es vol potenciar per aquelles persones grans amb malalties cròniques i agudes que requereixen d’una intervenció clínica que es pot tractar al domicili. Aquests pacients reben visites cada dos dies, de mitjana, i per accedir al programa han d’estar a un radi de trenta quilòmetres de l’hospital. A l’espera del futur hospital d’atenció intermèdia que disposarà de 244 llits en un nou edifici que es farà al costat de l’Hospital de Mataró el consorci també ha llogat la quarta planta del centre Hèstia Maresme, situada a l’edifici de l’antiga Aliança Mataronina, on s’han habilitat 28 llits per a pacients de psicogeriatria que des d’aquesta setmana són atesos per professionals del consorci.

Professionals reubicats

Els responsables del consorci han explicat que amb aquesta triple solució s’ha descartat l’opció que es va plantejar inicialment per fer derivacions a hospitals de Barcelona. La proposta va aixecar les queixes dels professionals i familiars que no ho veien factible. Els directius també han explicat que s’han pogut reubicar als 117 professionals en els tres dispositius que s’han habilitat. “Podia ser potencialment conflictiu però s’ha parlat amb el comitè i amb tota la plantilla i tothom està treballant”, apuntava el gerent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia