Objectiu: acabar amb el malbaratament alimentari
Catalunya malbarata unes 280.000 tones a l’any de fruita, verdura, peix i carn de porc abans de posar-les a la venda i uns 28.000 litres de llet
L’Agenda 2030 de l’ONU per al Desenvolupament Sostenible vol reduir a la meitat el malbaratament alimentari per càpita mundial a la venda minorista
El xef de La Mar Salada compra a la llotja els peixos petits enganxats a la xarxa per fer el fumet
Des del 2020, els restaurants faciliten que el client s’emporti el menjar sobrant a casa
“Imagina’t que vas al mercat, compres tres cistells de menjar i, en arribar a casa, en llences un per la finestra. Per què? Perquè els productes no són prou bonics o perquè en aquell moment et sobren.” Doncs això és el que passa al món: un de cada tr...
51
restaurants
de tot el país han participat (del 19 de setembre al 5 d’octubre) en la novena edició de la Gastrorecup, una iniciativa per conscienciar sobre el malbaratament dels aliments i en què els restauradors han preparat plats amb productes descartats. Que no vol dir dolents, al contrari: vol dir que o eren massa grossos o massa petits i no de la mida reglamentària o eren excedents. La iniciativa està avalada pel govern dintre de la campanya ‘Aprofitem els aliments’ i s’emmarca dins del Pla estratègic d’alimentació de Catalunya.
Notícies relacionades
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.