Societat

Societat

Mor Matthew Lewis, fotoperiodista guardonat amb un Pulitzer

Va rebre el premi per un reportatge l’any 1975 i dos anys més tard es va convertir en el primer subdirector negre del The Washington Post

El fotoperiodista del The Washington Post Matthew Lewis va morir el dia 2 d’octubre, a l’edat de 94 anys, segons ha informat el mateix mitjà de comunicació.

El seu avi ja tenia un estudi dedicat a la fotografia, i el seu pare era fotoperiodista esportiu del diari New Pittsburgh Courier, tot i això, en els seus inicis, Lewis no tenia massa afició per la càmera. Li agradava el jazz i va voler aprendre a tocar el saxo. Posteriorment, va fer de taxista, de metge de l’armada, va treballar per una empresa del sector de l’acer, i va ser assistent audiovisual durant vuit anys a la Universitat Estatal Morgan. No va ser fins a l’edat de trenta-tres anys que va començar a treballar com a fotògraf autònom per a diversos mitjans de comunicació negres. Alguns dels primers episodis que va cobrir van ser la Marxa de Washington pel treball i la llibertat (28 d’agost de 1963) o el funeral d’estat del president John F. Kennedy (22 de novembre de 1963). L’any 1965 el The Washington Post el va contractar. Des del poder econòmic d’aquest mitjà, va poder implicar-se a fons en elaborar diversos reportatges fotogràfics socials que podien abastar des del que suposava el primer dia a l’escola d’un nen, passant per la repressió policial contra manifestants, celebritats com el boxejador Muhammad Ali o el cantant John Lennon, i arribant als discursos que feia Martin Luther King a la seva església de l’avinguda Vermont de Washington. El 1975 va ser guardonat amb un premi Pulitzer de fotografia de reportatge per les seves imatges en color i en blanc i negre que retrataven diversos aspectes de l’estil de vida de la capital americana. El jurat va valorar l’excel·lència estètica, la versatilitat i la intel·ligència que mostraven totes elles.

El 1977 The Washington Post el va ascendir a la subdirecció de fotografia, convertint-se en el primer subdirector afroamericà del mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia