Urbanisme

Urbanisme

Comença la transformació de la plaça de la Bòbila per crear una illa verda

Amb el projecte, que té un pressupost de 3,1 milions, es vol recosir i millorar l’espai fronterer entre l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat

La transformació de la plaça de la Bòbila, que ha començat aquesta setmana, permetrà recuperar un espai ocupat durant deu anys pel mercat provisional de Can Vidalet i converitr-lo en una illa verda que serveixi per cosir i millorar una zona que fa frontera entre l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat. L’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració dels dos ajuntament, s’encarrega d’unes obres pressupostades en 3,1 milions d’euros que s’allargaran deu mesos i que afecten a una superfície d’d’11.835,49 m2. El projecte inclou la urbanització del tram més proper de l’eix avinguda de Severo Ochoa i l’avinguda del Torrent, que esdevindrà una rambla, amb la vorera lateral ampliada i accessible i la plantació de nou arbrat. Preveu un increment del verd urbà, la creació d’espais més amplis i accessibles. La nova illa verda projecta la plaça de la Bòbila en tres nivells. El primer està situat a l’entorn de la biblioteca i està previst construir una pèrgola coberta de plaques fotovoltaiques. Al nivell intermedi hi ha la connexió amb el nou mercat i està s’hi fomentarà la presència d’arbrat, amb un terra més naturalitzat i una gran àrea de jocs infantils. Per últim, al nivell més elevat hi haurà nou paviment per facilitar l’accés al CAP. Entre tots els nivells hi haurà rampes amb un desnivell màxim del 6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia