Medi ambient

Maresme Circular duplica la producció d’energia solar per l’autoconsum de la incineradora

Maresme Circular està ampliant amb 766 nous mòduls la coberta fotovoltaica del seu Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, és a dir la incineradora que passa a tenir la coberta fotovoltaica més gran de Mataró i de la comarca del Maresme. Amb aquesta nova instal·lació, s’aconseguirà duplicar la capacitat de producció d’energia solar, sumant 477 MWh/any als 375 MWh/any que es generaven fins ara, la qual cosa suposa un pas més en l’eficiència energètica del centre. Tota l’energia generada serà destinada a l’autoconsum.

El projecte, amb un pressupost de 260.957 euros i finançat gràcies a una subvenció del ‘Programa Sectorial renovables 2030’ de la Diputació de Barcelona, implica nous mòduls fotovoltaics de 485Wp de potència, que s’afegeixen als 1.700 ja existents.

Maresme Circular és un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya contribuint a fer front a la crisi d’emergència climàtica, evitant la utilització de combustibles fòssils pel funcionament de les seves instal·lacions a la vegada que camina cap a una gestió de les matèries i residus més sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia