Societat

GIRONA

Un treball a classe, origen del còctel Mosqueta de les barraques

En Biel Mas i en Pau Pomés no es faran rics amb la seva creació, però guanyaran protagonisme durant unes setmanes. Tots dos han elaborat el Mosqueta, el còctel que es repartirà a les barraques de Sant Narcís de Girona. “Se servirà i a totes les parades es comprà comprar. La nostra feina ja està feta”, explicava en Pau, dimecres passat, en l’acte de presentació a La Rosaleda.

Mas, de Girona, i Pomés, de Cadaqués, estudien el grau superior de direcció en serveis de restauració a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG). “Estàvem fent classe de cocteleria i ens van proposar de fer un còctel sense alcohol. L’Ajuntament ho va proposar a l’escola, i l’escola ens va proposar que féssim una pluja d’idees”, explica Mas. En Biel i en Pau van triar centrar-se en la poma: “És essencial aquí, a Girona. Vam anar fent diferents proves fins que vam arribar allà on som ara”, explica Mas.

El punt actual és que ja s’ha presentat en societat la Mosqueta, i que el producte dels dos estudiants d’un cicle de formació professional es vendrà per 2,5 euros a la Copa. La recepta, escrita en un fulletó, consta de: 2 centilitres de puré de poma verda, 2 de sucre líquid i 3 de sucre de llimona (llimona espremuda). Cal completar-ho amb 20 cl d’aigua amb gas i glaçons.

Dinou entitats

Els dos bàrmans van exposar a les entitats que tindran barraca com es fa el còctel i les mesures dels ingredients perquè el puguin fer. Hi ha 19 entitats que treballaran durant deu dies per recaptar fons per tot l’any. Hi ha, entre d’altres, l’Escacs Gerunda, l’AVAP, El Forn i l’Associació Cultural Cubana.

El professor Ricard Soler va guiar el curs passat el mòdul de cocteleria i begudes, amb en Biel i en Pau d’alumnes. Considera molt beneficiós que l’EHTG hagi contribuït a crear el Mosqueta. “És una forma de participar en les Fires. Aquest còctel sense alcohol ajudarà la gent que no prengui alcohol a prendre una cosa més aviat dolceta i força agradable i fàcil de passar.”

El Mosqueta és una iniciativa de l’Ajuntament per promoure la salut. “És una mesura preventiva que està demostrat que ajuda que la gent consumeixi menys alcohol”, destaca el tècnic municipal de Promoció de la Salut, Sergi Garcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia