Societat

Societat

Acusen d’estafa l’organitzador d’un gran acte a Arenys de Mar per commemorar l’aniversari de l’1-O

L’home està desaparegut sense haver pagat el muntatge dels escenaris ni les actuacions musicals

L’Ajuntament d’Arenys de Mar, empreses de muntatge d’escenaris i diversos artistes musicals podrien haver estat estafats per l’organitzador de l’acte ‘Som 1 d’octubre’, celebrat al municipi a finals de setembre. L’home ha desaparegut sense pagar cap dels serveis contractats, segons ha confirmat l’ACN amb alguns afectats. El govern local està enllestint una denúncia per estafa que preveu presentar a la fiscalia abans de divendres. Segons apunta l’alcalde d’Arenys, Estanis Fors, l’Ajuntament va cedir diversos espais per organitzar prop un centenar d’activitats. No va fer cap aportació econòmica però lamenta que l’organitzador de la festa contractava els serveis assegurant que tenia el suport del consistori. Els actes centrals de la festa ‘Som 1 d’octubre’ es van celebrar a Arenys de Mar el dissabte 28 de setembre per commemorar el setè aniversari del referèndum d’independència. La jornada tenia un ampli programa d’activitats de tarannà polític –amb intervencions telemàtiques de Carles Puigdemont i Toni Comín– i també actuacions musicals d’artistes com Cesk Freixas, Gemma Humet i la Salseta del Poble Sec, entre altres.

Dos dies després de la festa, l’Ajuntament va rebre diverses trucades d’empreses que volien cobrar els serveis prestats, les quals acudien al consistori perquè no aconseguien localitzar l’organitzador ni cobrar les factures. Van intentar trobar l’home però no se’n va sortir.

En paral·lel a la presentació de la denuncia, l’alcalde està articulant reunions entre tots els afectats per tal d’unificar la reclamació.

L’organització de tot l’esdeveniment s’articulava oficialment a través d’una entitat fiscal denominada ‘Som 1 d’octubre’, però el NIF utilitzat en la contractació dels serveis era del Consell per la República de Sant Andreu de Llavaneres. Els impagaments afecten tant a artistes, com empreses de muntatge d’escenaris i de sonorització, com també la contractació d’impressió de cartells. Tots s’estan coordinant ara a través d’una plataforma que unifiqui la reclamació, segons han confirmat alguns afectats a l’ACN, que a hores d’ara no confirmen si s’uniran a la denúncia de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia