Medi ambient

Medi Ambient

Activen l’alerta per pluges intenses a diverses comarques

Els ruixats es van desplaçant d’est a oest

Protecció Civil ha activat aquest matí el Pla especial d’emergències per risc d’inundacions a Catalunya, Inuncat , després de l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que són molt intenses en algunes comarques. com l’Alt Penedès, i que es van desplaçant d’est a oest. En concret, segons el SMC s’ha superat el llindar dels 40 litres/m² en 30 minuts a Font-Rubí. A més, les precipitacions del matí també s’han fet notar a altres punts com ara a Vacarisses on s’han registrat més de 35 litres en 30 minuts; a Rellinars, 33; a Canaletes, 32; a Vilanova de Meià, 31, i a Hostalets de Pierola, s’han recollit 29 litres en 30 minuts.

Durant la resta del dia els xàfecs es poden mantenir a qualsevol punt i podran anar acompanyades de tempesta i localment calamarsa o pedra. També poden anar acompanyades de vent de component oest a la meitat sud. En aquest sentit, recorda que cal extremar les precaucions en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure, i que no es travessin rieres, barrancs, torrents ni cap zona inundable en general allà on estigui plovent o on ja hi hagi acumulació d’aigua .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia