Societat

EVA Gruhnwald, turista suïssa

“Tornarem però no a l’estiu”

L’EvaGruhnwald és suïssa, té 35 anys i aquest estiu ha estat a Barcelona amb el seu marit i els seus dos fills. A través d’una plataforma d’intercanvi de pisos, va allotjar-se a casa d’una família de Barcelona entre el 28 de juliol i el 3 d’agost. “Vaig visitar la ciutat fa quinze anys i el Christian va ser-hi una vegada per un viatge de feina. Esperàvem que fes calor, i el clima no va decebre’ns”, relata amb ironia, ja que assegura que van gaudir molt del viatge i algun dia tornaran però “segur que no a l’estiu”.

Perquè la calor els feia sentir més aixafats i perquè tenint la pell molt clara l’Eva i els nens havien de protegir-se especialment del sol, aquesta família que viu a Zuric va adoptar diverses estratègies per sobreviure a la seva estada a Catalunya. “Vam fer més vida a fora al vespre i durant la resta del dia passàvem més temps en espais interiors, tant dins de restaurants com al pis on ens estàvem, amb l’aire condicionat engegat o fent jocs d’aigua al pati.” Per minimitzar l’impacte del clima, l’Eva i la seva família també van decidir perdre’s coses i llocs que tenien a la llista, com ara la Sagrada Família i el Park Güell. Perquè al parc ja hi van anar, però com que van comprar les entrades amb antelació i, per tant, no sabien que aquell seria un dels dies més xafogosos de tot l’estiu, van haver de jugar a fet i amagar amb les ombres. “Feia massa calor per a nosaltres, així que només vam poder explorar una petita part del recinte. Vam estar la resta del temps sota cobert.”

Malgrat tot, aquest matrimoni i els seus fills van intentar aprofitar al màxim el viatge. “De fet, també vam passar tanta calor perquè com que estàvem pocs dies a Barcelona volíem descobrir la ciutat, i sense aquesta pressió ens ho hauríem pres amb calma i encara ens hauríem quedat més a dins de casa”, reflexiona la viatgera. És per això que volen tornar quan les temperatures siguin més baixes. “Fer turisme és caminar molt i passar temps a l’aire lliure: segur que això serà més agradable fer-ho en mesos més frescos.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia