Societat

toni castellar, director del càmping la ballena alegre

“Ha estat el nostre millor setembre”

Aquest setembre, tot i haver estat atípic perquè no ha fet l’excel·lent temps dels anteriors, per al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador ha estat el millor de la seva història. De forma gradual però sostinguda, en cinc anys ha passat d’una ocupació del 30-35% al 70%. “Per això abans acabàvem temporada el 20 de setembre i aquest any no hem tancat fins al 13 d’octubre; no podíem fer-ho després perquè se n’hauria hagut de fer difusió i perquè contractem molts estudiants de la zona que han començat la universitat, però no descartem fer-ho encara més tard en el futur”, explica Toni Castellar, director del càmping. Atribueix l’allargament de la campanya al bon temps que fa més enllà de la temporada alta, que anima molts estrangers que abans es desplaçaven fins al sud d’Espanya –sobretot sèniors alemanys i suïssos– a estalviar-se quilòmetres i quedar-se una mica més amunt, a la costa catalana. Destaca, però, que és molt important que els serveis turístics acompanyin el canvi de tendència. Al càmping, posa com a exemple, està tot obert, des del restaurant fins als espectacles musicals, i simplement s’acoten els horaris.

Com la resta de professionals, Castellar també destaca la importància de treballar per oferir una oferta atractiva que ajudi a allargar les temporades i també a desvincular l’experiència turística del clima. En el seu cas, fa anys que treballa per captar esdeveniments esportius i aquest setembre s’ha celebrat, amb el seu impuls i el suport de l’administració, el campionat del món de surf de vela. Ha reunit 280 regatistes de 23 països i, com destaca el director de La Ballena Alegre, activitats com aquesta generen un tipus de turista que interessa molt, ja que visita Catalunya fora de temporada alta i “s’hi pot estar fins a tres setmanes, voltant per tot el país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia